Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2015/16: Kamara kvar tills vidare

Det blev lite nervöst idag på förmiddagen. Att ÖSK skulle ha en presskonferens kl. 14:00 visste vi redan igår. Men så gick Malmö FF ut med att även de skulle ha en vid samma tidpunkt. Trots allt en övergång för Alhassan Kamara? Nej, så var det lycligtvis inte. ÖSK presenteade helt enlig plan Maic Sema, medan MFF hade fått en dansk mittfältare på sin värvningskrok.

Det stämde ju rätt bra med vad Simon Åström tyckte om saken via NA.
– Vi utgår i från att han stannar hos oss det här året, lät han förstå, men tillade även att fönstret är öppet till och med den sista mars.

Det här med en spelares marknadsvärde kan man se på flera olika sätt, enligt Åström:
* Det värde någon är beredd att betala.
* Den bild man kan ha av vad en spelare är värd, byggd på fakta om ålder, meriter och vad andra och liknande spelare sålts för.
* Det värde som en klubb ser i spelaren, det han förväntas tillföra laget. Vad det är värt för klubben att behålla spelaren i stället för att sälja.

I det här fallet så verkar det som om MFF bud (om det finns något sådant) inte lever upp till ÖSKs förväntningar. Nu är ju läget beträffande Kamara speciellt eftersom stora avbränningar gör att hela betalningen, ja kanske inte ens det mesta av den, kommer ÖSK till godo. Så MFF kan mycket väl ligga rätt beträffande vad han borde vara värd enligt givna förutsättningar, medan samtidigt ÖSK kan konstatera att deras andel inte är tillräckligt stor för att motivera en försäljning.

Man skulle väl kunna tyda Åström som så, att visst kan Malmö få köpa honom, men då måste de betala det pris ÖSK kräver. Annars finns det ingen anledning för ÖSK att låta honom gå.

Malmö har genom sitt agerande (brist på detsamma) hamnat obehagligt nära pottkanten. De skall iväg på ett tränings- och matchläger i slutet av veckan. Enligt Sydsvenskan saknar de en eller rent av två anfallare i sin trupp. Men inte kan väl en skadedrabbad Kamara som inte spelat på nästan ett helt år vara deras enda alternativ, kan man tycka.

NA: Åström: ”Vi utgår i från att Crespo stannar”
NA: Axén: ”Just nu vattnas det i munnen”

Under tiden verkar det som om Pawel Cibicki som ett tag såg ut att kunna fungera som motvikt i affären hamnar i Jönköping på lån från MFF. Så den lösningen verkar vara ur världen.
JKPGlive: MFF:s Pawel Cibicki lånas ut till J-Södra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.