Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2015/16: Sema på ingång?

ÖSK har för andra dagen i följd kallat till en presskonferens. I morgon (tisdag) kommer man kl 14:00 att presentera ytterligare ett nyförvärv. NA tror sig veta, att det handlar om Maic Sema och det finns väl inget som talar emot detta i dagsläget.

NA: NA erfar: Här är ÖSK:s nästa nyförvärv

Med dagens och morgondagens två nyförvärv så inser man hur betydelsefulla de här tidiga träningslägren är. Klubbarna vill se till att de har en så komplett trupp som möjligt med sig när avresedagen närmar sig. Spelarna som är i valet och kvalet ser helst till att de kommer med för att inte riskera att bli kvar på perrongen för att någon annan åker med i deras ställe.

Vilket onekligen aktualiserar frågan om Malmö FF och Alhassan Kamara. De skall ju också iväg på läger i slutet av veckan.

Om/när Sema ansluter så kommer ÖSK att ha 20 kontraktsbundna (inklusive 2 målvakter) spelare i sin A-trupp. Det är väl egentligen en eller kanske till och med två för lite för att man skall kunna säga att man är nöjd. Både i förfjol och förra året drabbades laget hårt, när Alhassan Kamara inte kunde medverka på grund av skada. Kommer man den här gången att chansa på att han håller. Det vore lite väl riskabelt med tanke på hans skadehistorik, tycker jag.

Frågan är om inte Pär Ericsson för eller senare ändå kommer att återta sin plats i truppen. Det gäller väl bara att komma överens med Kalmar om att de skall släppa taget om honom.

Det skall för övrigt bli intressant om och i så fall vilka ungdomar som får åka med till Portugal. Vill man köra träningspass med fulla lag skulle det nog behövas en tre fyra namn till i truppen. Det måste ju finnas en viss marginal för skavanker och blessyrer etc. Sådana brukar det alltid bli på den här typen av läger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.