Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2015/16: Sköldmark om läget

NA har talat med Magnus Sköldmark – sportchef hos ÖSK till allt utom namnet. Sportchefer brukar ju vara bra på att förneka allt tills dess att tidpunkten för nästa presskonferens annonseras, så man får väl säga att han verkar ha varit ovanligt pratlysten då han lät sig intervjuas av lokaltidningen.

Michael Almebäck.
– Vi har en bra dialog med Bröndby och positiva diskussioner med Micke. Vi har goda förhoppningar att ta det i hamn. Det är några detaljer som återstår innan vi är helt färdiga, enligt Sköldmark efter ÖSK:s 4-2-seger mot Djurgården på lördagen.

Det låter onekligen som om det bara är en tidsfråga innan allt är klart och eftersom de sportsliga delarna av organisationen reser till Portugal på torsdag eftermiddag får man väl förmoda, att ÖSK klarar ut de sista detaljerna innan dess. Att åka på matchläger med en lucka i mittförsvaret är inte att rekommendera. Även om jag tyckte att både Carl Ekstrand Hamrén och Brendan Hines-Ike skötte sig riktigt bra mot Djurgården i gårdagens träningsmatch.

Maic Sema.
NA tror sig ”enligt vad man erfarit” även veta, att Maic Sema kommer att presenteras som nyförvärv under den kommande veckan. Sköldmark sträcker sig ungefär så långt han kan göra utan att bekräfta det hela, när han säger:
– Sema är en spelare som vi följt länge och det är en spelartyp som skulle passa bra in i sättet vi spelar på. Det återstår att se om vi presenterar någon av dem i början av nästa vecka.
Mycket närmare ett ja än så kan man väl inte komma om man är sportchef.

Alhassan Kamara.
Lite mer återhållsam är Sköldmark när det gäller Malmös påstådda intresse för Alhassan Kamara. Men hans konstaterande att:
– Alla spelare är till salu bara priset är det rätta. Det finns olika modeller för att komma fram till en bra lösning. , tyder nog på att man diskuterat saken med Malmö FF och att ett medskick av Cibicki skulle kunna lösa upp förhandlingsknutarna.

Nu vet jag inte riktigt vad ÖSK skall göra med en speltidstränktande Cibicki om det är så att Maic Sema är på ingång. Cibicki är ju inte en genombrottsspelare som kan ersätta Kamara eller den snabba kantlöpare som ÖSK också verkar vara ute efter (tror jag). Dessutom har man ju en provspelande kantspelare här just nu.

Även när det gäller Kamara finns det ett träningsläger som på sätt och vis sätter en tidsgräns. Malmö FF flyger till Dubai om en vecka och vill säkert ha klart med sin anfallsförstärkning innan dess.

NA: Almebäck presenteras snart: ”Detaljer återstår”

1 kommentar – kommentera

Rasberg

Jag reagerade precis likadant när jag läste artikeln på NA. Så här spännande har nog ingen artikel med en sportchef i ÖSK aldrig varit. Nån som talar klarspråk och inte i kod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.