Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2015/16: Vill någon byta?

Nya rykten beträffande Alhassan Kamara och Malmö FF. Expressens skånska edition Kvällsposten hävdar, att MFF vill inkludera sin nedkylda anfallare Pawel Cibicki i uppgörelsen.

Kvällsposten: Erbjuder Cibicki för att få loss ÖSK-Kamara

Cibicki hamnade på kant med MFFs förre tränare Hareide och har sedan dess inte fått så mycket speltid. Det fick han i och för sig inte tidigare heller. På 3 säsonger har han spelat 37 allsvenska matcher för MFF, men av dessa har bara 12 varit från start. Typisk inhoppare i MFF med andra ord. Han är född 1994 och har kontrakt med MFF även nästa år.

Cibicki som även ryktas vara av intresse för några polska lag samt Jönköping Södra verkar faktiskt vara rätt så ointresserad av var han hamnar så länge han kan få speltid.
– Som sagt, vi håller alla dörrar öppna. Allt handlar om att det ska bli så bra som möjligt för Pawel. Om han ska lämna Malmö FF ska han spela. Så är det bara, kommenterar hans agent Nima Modyr.

Sydsvenskan: Polska klubbar rycker i Pawel Cibicki

Idén med att medpaketera Cibicki verkar ha kommit från Falkenberg, när de förhandlade med MFF om FFF:s talang Gustaf Nilsson. Men Nilsson valde Bröndby och Cibickis status är tillbaka på ruta 1.

Jag har egentligen svårt att förstå varför MFF skulle vilja krångla till den här transaktionen genom att skicka med Cibicki för att reducera kontantdelen. De har ju 2 säsongers Champions Leaguepengar – det vet alla.

För ÖSK gäller att de måste dela med sig av köpeskillningen till Spelarinvest, samt eventuellt även en del till AIK. Då kan man ju inte gärna komma dragande med en kvarts Cibicki. Dessutom är väl Cibicki som mäter 182 cm och väger 73 kg (enligt SvFF) inte direkt en Kamara-typ om ÖSK söker lika för lika om än något sämre.

Jag är rätt tveksam till om det här förslaget (om det existerar) skulle kunna leda till en överenskommelse mellan MFF och ÖSK. Men man vet ju aldrig med tränare. Om Axén tror att han kan återuppväcka Cibicki kanske det går att sy ihop affären på det här sättet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.