Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Regionalt gruppspel 1

ÖSK Söders Damlag tar till helgen sina första steg på den väg som eventuellt leder mot ett SM-slutspel i futsal. Spelplatsen är Hammarö Arena i Skoghall söder om Karlstad. Motståndare är hemmalaget IFK Skoghall samt IK Rössö från Uddevalla.

Till matcherna har följande spelartrupp tagits ut: Ida Lindell (mv), Emma Östlund, Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Agnes Andersson, Silvia Erkisi, Sara Sandberg, Anna Meijer, Marie Ståhlberg, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Caroline Zandén, Emma Tivemo och Stina Koskilampi (mv).

Jämfört med den trupp som så framgångsrikt försvarade DM-tecken saknas Elin Börjesson, Sabina Håkansson och Sophie Pettersson. I deras ställe tar Emma Östlund, Anna Meijer och Olivia Puhls plats i truppen.

Som alltid är det svårt att utvärdera motståndet i den här typen av matcher. Båda motståndarlagen har sina lag utomhus i div 1, vilket väl bör betyda att de i spelstyrka ungefär matchar varandra (utomhus). Söder Dam är dock något av futsalspecialister och jag tror att de bör ha goda möjligheter att gå vidare till nästa gruppspel.


”Ett lite bättre ställe att vara på”.
ÖLFF har uppmärksammat de framgångar som ÖSK Söder Dam/Ungdom haft i futsal. I år tog de ju hand om DM-medaljerna i alla sina tre klasser. Förbundet har intervjuat ÖSK Söders Jonas Ask för att få reda på hemligheten bakom klubbens dominans inomhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.