Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Flera vill dela Kamara-peng

Fotbollskanalen spinner vidare på tråden Kamara till Malmö FF. Enligt websidan så kräver ÖSK en betalning på 10 mkr för att släppa sin anfallare till MFF. Motiveringen för det rätt höga beloppet påstås vara, att externa intressenter (läs Spelarinvest) skall ha en del av försäljningskakan.

Enligt Fotbollskanalen uppgår Spelarinvests andel till hela 80 % av vad en försäljning kan dra in. Jag tror dock inte att Spelarinvests andel är så stor – tidigare affärer har inte haft den strukturen. Men det är iofs. ändå möjligt att avbränningarna vid en försäljning blir stora. Enligt tidigare uppgifter skall AIK nämligen ha förhandlat fram en vidareförsäljningsklausul då man sålde Kamara till ÖSK.

När det gäller Spelarinvests inblandning så var det säkert så, att det var med deras pengar som ÖSK köpte loss Kamara från AIK. Dessutom fick Spelarinvest lov att stötta ÖSKs resultat år 2014 och det är möjligt/troligt att bolagets intressen i Kamara ökade vid det tillfället.

Den här situationen gör givetvis att ÖSK kan vara rätt tuffa i sin inställning vid förhandlingarna med MFF. Får de inte tillräckligt mycket betalt kan det vara lika bra att behålla Kamara kontraktstiden ut. Gör han en bra vårsäsong finns dessutom möjligheten att han kan säljas till bättre villkor eller i alla fall lika bra i sommar.

Fotbollskanalen: Örebros Kamara-dilemma – äger bara en femtedel av spelaren
Olof Lundh (Fotbollskanalen): Är du med i leken – då får du tåla den

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.