Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Basic till Syrianska

Mirza Basic med sin fotbollsmässiga bakgrund i ÖSK Ungdom och ÖSK Söder har bytt klubb igen. I år kommer han att spela för Örebro Syrianska.

År 2012 representerade han ÖSK Söder som då spelade under klubbnamnet ÖSK Ungdom i div 3. Det året var inte bra för Söder som slutade tvärsist i tabellen. För Mirza blev det dock en hyfsad säsong, då han gjorde 13 av Söders sammanlagt 21 mål.

Under åren 2013 och 2014 representerade han Karlslunds IF utan att karriären ville ta fart. Målskyttet var klent. Fyra mål på två säsonger var inte något vidare utfall. Kanske var han skadad eller så gick andra före honom vid laguttagningarna.

År 2015 växlade han till Rynninge och målformen blommade ut igen. Han kunde bokas in för 13 mål och sju målgivande passningar hos ett lag som gjorde sammanlagt 42 mål. Nästan hälften av Rynninges mål hade han alltså på sitt samvete. Ett tungt tapp för Rynninge när han nu lämnar – i alla fall målmässigt.

NA: Skyttekung lämnar Rynninge – för Syrianska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.