Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gefvert tränar med ÖSK

Simon Gefvert (Fotomontage: IFK Haninge)

Simon Gefvert (Fotomontage: IFK Haninge)


IFK Haninge skriver på sin hemsida, att deras anfallstalang Simon Gefvert kommer att träna med ÖSK under den kommande veckan. Gefvert är född 1997 och beskrivs som en snabb spelare som kan ”göra sin gubbe”.

Gefverts klubb IFK Haninge tog i höstas andraplatsen i sin div 3-serie, men misslyckades sedan i kvalet till div 2. Sju av Haninges sextiosex mål gjordes av Gefvert.

Rutin från provspel har Gefvert redan hunnit skaffa sig från Hammarby och Djurgården (i somras) samt Gefle (efter säsongen). Hammarby uppges vara intresserade av att ta in honom till sin trupp.

FotbollDirekt: Tränade med Hammarby och Djurgården – nu är talangen aktuell för Gefle
FotbollDirekt: Hammarby vill värva talang: ”Spelare vi är intresserade av”

Något tveksamt, tycker Bloggen som dock inte vet något ytterligare om spelaren. Sju mål i div 3 är inte speciellt anmärkningsvärt för en talangfull anfallare. Det skulle ÖSKs egna juniorer också klara av på den nivån. Dessutom måste man väl fråga sig varför han testar med så många olika allsvenska klubbar. Är det för att han inte är tillräckligt bra för att kunna övertyga eller är det för att hans förväntningar är för högt ställda beträffande trupptillhörighet, speltid, ersättningsnivåer eller dylikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.