Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Söderdam möter Skoghall och Rössö

Som DM-segrare har ÖSK Söder Dam gått vidare på den stig som leder till SM i futsal. Vägen dit är dock lång och den bjuder på många hinder som skall besegras.

Det första hindret som skall övervinnas är Regionalt Gruppspel 1. I detta är de 36 kvalificerade lagen indelade i 12 trelagsgrupper. Söder reser den 24 januari till Hammarö utanför Karlstad för detta gruppspel.

Segrarna i det första gruppspelet går vidare till Regionalt Gruppspel 2. I detta möts de kvarvarande lagen uppdelade på fyra trelagsgrupper. Matcherna spelas den 6 eller 7:e februari.

De fyra segrarna i gruppspel 2 har kvalificerat sig för finalspelet. Detta avgörs i Uddevalla den 20 (semifinaler) och 21 februari (final och placeringsmatch).

I Regionalt Gruppspel 1 kommer Söder att få möta IFK Skoghall och IK Rössö. Det värmländska laget är inte helt obekanta för ÖSK Söder. De två lagen möttes nämligen i somras i den första omgången av Svenska Cupen. Den matchen som avgjordes på GPP IP vanns av Söder med klara 4-0.

Den andra motståndaren IK Rössö har jag faktiskt aldrig hört talas om tidigare. Det är en damfotbollsklubb från Uddevalla. De spelar sin utomhusfotboll i div 1 Norra Götaland och kom tvåa i den serien förra året. Vilket väl borde kunna tyda på att spelstyrkan ligger ungefär på ÖSK Söders nivå (utomhus).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.