Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Ladies Night Cup


Efter att just ha klarat av Futsal-DM är det redan några dagar senare klart för futsalsäsongens nästa begivenhet. I morgon (lördag) gör 16 damlag upp om cupen – en tävling som växer till sig från år till år. Dessutom med den i de här sammanhangen lite ovanliga förhållandet att alla lag får en andra chans. Något som fjolårssegrarna ÖSK Söder Dam kunde dra nytta av. Cupmästare vi midnatt trots att de förlorat båda sin gruppspelsmatcher.

Det finns alltså en cupvinst att försvara och en distriktsmästerskap att motivera. Allt är upplagt för en intressant och kampfylld lördag i Mellringe Bollhall.

Matcherna börjar redan kl. 08:00. ÖSK Söder har dock i år fått förmånen att starta i en av eftermiddagsgrupperna, vilket säkert uppskattas av de flesta. De har lottats in i en grupp med tre utsocknes lag. Hallstammars SK, Kolsva IF och IFK Västerås kommer alla från Västmanland och är på de här breddgraderna okända storheter – ingen av dem tog sig dock till semifinal i Västmanlands distriktsmästerskap.

Matchtider:
15:05 ÖSK Söder – Hallstahammar
17:10 IFK Västerås – ÖSK Söder
18:50 ÖSK Söder – Kolsva

Därefter spelas tre stycken andrachansenmatcher innan kvartsfinalerna börjar strax efter nio på kvällen

Till cupen har ÖSK Söder tagit ut följande trupp: Stina Koskilampi (mv), Emma Östlund, Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Agnes Andersson, Silvia Erkisi, Sara Sandberg, Marie Ståhlberg, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén och Emma Tivemo.

Det är alltså i stort sett samma lag som vann DM. Lämnat den truppen har Elin Börjesson och Sabina Håkansson gjort. In i deras ställe har Emma Östlund och Olivia Puhls kommit.

ÖSK Söder Dam: Ladies Night Cup 2016

Tillägg: Efter att ha studerat spelordningen en del till måste jag nog ändra mig på en punkt. I år verkar de lag som kommer sist i sina respektive grupper ha spelat klart. De får visserligen en placeringsmatch, men de går inte vidare i cupen på det sätt som skedde förra året. Förklaringen är väl att i år är det 16 lag som är med i cupen och att det därför inte tidsmässigt finns plats för fler matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.