Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2015/16: Kamara till Malmö?

Fotbollskanalen satte igår igång ett rätt intensivt spekulerande efter det att de hävdat att Alhassan Kamara kan vara på väg till Malmö FF. Enligt nätsiten så skall spelare och klubb vara överens om de personliga villkoren, men att förhandlingarna mellan ÖSK och MFF ännu inte är avslutade.

Fotbollskanalen: Kamara nära MFF – förhandlar med ÖSK

Ett påstående som kommenterats både av Fotbollskanalens Andreas Sundgren i sin blogg och av Sydsvenskans MFF-bevakare Max Wiman.

Andreas Sundgren: ÖSK:s pris på Kamara – inte överens med MFF
Max Wiman: En spännande chansning?

För egen del har jag svårt att tro att påståendet är korrekt. Dels tror jag inte att MFF är villiga att chansa på en spelare som inte bara varit skadad i snart ett helt år utan dessutom har en långvarig skadehistorik med sig i bagaget. Dessutom tycker jag att det är svårt att tänka sig att ÖSK skulle låta MFF diskutera personliga villkor med Kamara innan klubbarna är överens om villkoren för en övergång. Kamara har ett år kvar på sitt kontrakt med ÖSK och MFF har inte någon rätt att direkt tala med spelaren förrän det återstår mindre än 6 månader av kontraktstiden.

Det kan ju i och för sig vara så att klubbarna är överens om huvuddragen om villkoren för en övergång, men ändå. Diskussioner om personliga villkor släpper man inte till innan i princip allt är förhandlat och klart.

Slutligen är det väl även så, att Örebro Spelarinvest har ett ekonomiskt intresse i Kamara. Så med det bolagets upplösning på gång är det inte heller säkert att intresset från ÖSKs sida att sälja är särskilt stort. De pengar som går till Spelarinvest kommer att på ett eller annat sätt att delas ut till det bolagets aktieägare och det finns ingen garanti att dessa medel kommer att komma ÖSK till godo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.