Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2015/16: Crespo-läget är oklart

Det surrar många rykten kring Alhassan Kamara nu. Efter att just ha fått veta via Fotbollskanalen att Kamara och Malmö FF är överens om hans personliga villkor får vi nu reda på, att ÖSK inte ens gett MFF något tillstånd att diskutera saken med spelaren. Men det är väl sådant som en slipad agent som Martin Dahlin kan runda på ett eller annat sätt. Det är ju nästan det som är hans jobb (om än inte officiellt).

Sköldmark väljer dock att inte kommentera frågan om ÖSK och MFF är i kontakt med varandra om saken.
– Jag kommenterar inte andra klubbars påstådda intresse för våra spelare. Den dagen något är konkret och klart så kommunicerar vi det, säger han till NA.

NA: Sköldmark: ”Har inte gett Malmö tillåtelse”


Inte för att jag begriper varför Malmö är så heta på affären just nu (om de nu är det). Ingen läkarundersökning i världen kan avgöra om han helt återhämtat sig från sin skada och behållit målgörarformen. Bättre för dem att vänta och se vad han presterar och sedan eventuellt köpa honom efter vårsäsongen – det har de råd med. Och någon annan lär väl inte ha intresse/råd att rycka honom innan vinterfönstret stängs.


NA:s Johan Tollen försöker summera upp ÖSKs dilemma och kommer fram till, att man nog skall sälja honom om man kan få en vettig vidareförsäljningsklausul i överenskommelsen.
Johan Tollén: Crespo-affären ett delikat dilemma

Han har nog rätt i det. Om Kamara kan återuppväcka sin gamla form och hålla sig skadefri lär han inte bli långvarig hos MFF. Det bör kunna ge en bra slant även till ÖSK. Om hans skadefyllda tillvaro fortsätter eller om han tappat sin målfarlighet så är det minst lika bra för ÖSK att cacha in redan nu och sedan inrikta sig på att få tag på en bra ersättare.


Tillägg: Sydsvenskan anser sig kunna bekräfta via ”säkra källor” att förhandlingar pågår mellan ÖSK och MFF om en övergång.
Sydsvenskan: Bekräftat: Förhandlingar om Kamara pågår

Hur pass säkra Sydsvenskan källor är vet vi inget om, men de verkar rent allmänt ha en bra känsla för vad som pågår i klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.