Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Trippel för ÖSK

ÖSK Söder och Ungdom tog hand om alla tre dam- och flicktitlarna, då futsal-DM avgjordes idag i Idrottshuset. Jag hade på förhand trott att de yngsta flickorna i F15 skulle få svårt men att deras äldre kollegor i F17 nästan skulle kunna jogga hem med medaljerna. När det gällde dam-seniorerna kändes de som favoriter, men att KIF Örebro skulle utgöra ett allvarligt hot med ett lag med allsvensk rutin och ambitiösa damjuniorer. Nu blev det inte alls så utan snarast tvärt om.


F15: Årets DM-segrare i futsal: ÖSK Ungdom. (Foto: ÖSK ungdom)

F15: Årets DM-segrare i futsal: ÖSK Ungdom. (Foto: ÖSK ungdom)

De yngsta i F15 var helt överlägsna sina motståndare från Adolfsberg och vann ohotade med 5-1 efter 2-0 i halvtid. Det var aldrig något snack om vart segern skulle gå. Kul att se att det finns fler spelare i truppen än Ebba Lundqvist och Linnéa Wetterberg som kan göra skillnad. Målen gjordes av: Ebba Lundkvist, Medina Secovic, Linnéa Wetterberg, Erica Andersson och Vanessa Mujic.
Matchtrupp: Ebba Modin, Ebba Lundkvist (k), Erica Andersson, Medina Secovic, Cornelia Fernsten, Vanessa Mujic, Lisa Aronsson, Hilda Magnérus, Linnéa Wetterberg, Klara Albertson och Eila Wennerholm.


F17: Årets DM-segrare i futsal: ÖSK Söder/Ungdom. (Foto: ÖSK ungdom)

F17: Årets DM-segrare i futsal: ÖSK Söder/Ungdom. (Foto: ÖSK ungdom)

I den äldre flickklassen var motståndet betydligt tuffare. IF Eker höll emot riktigt bra och i halvtid stod det 0-0. Agnes Andersson (vem annars) gjorde sedan det första målet så fort andra halvlek hade börjat. Det andra målet (mycket snyggt) gjordes av Vanessa Mujic med fem minuter kvar. Därefter var det bara att spela av matchen.
Matchtrupp: Elin Löfgren, Ebba Lundkvist, Vanessa Mujic, Tilda Lalander, Medina Secovic, Sarah Axelsson, Agnes Andersson, Emy Karlberg Traav, Emma Östlund (k), Emma Pettersson, Elsa Karlsson, Linnéa Wetterberg och Stina Koskilampi (mv),


Årets DM-segrare i futsal: ÖSK Söder Dam (foto: desamma)

Årets DM-segrare i futsal: ÖSK Söder Dam (foto: desamma)

I seniorfinalen ställdes ÖSK Söder mot Rynninge IK, som förstärkt laget med finska landslagsstjärnan Sanna Tallonen och som övertygande och överraskande enkelt i semifinalen hade avfärdat KIF Örebro med 4-1.

ÖSK Söder besegrade i sin semi helt programenligt Sköllersta IF med 4-0. Sköllersta inriktade sig på försvarsspelet som de klarade bra i första halvlek (0-0). I början av andra slog ÖSK till två gånger om genom först Josefine Zandén och sedan Marie Ståhlberg. Mitt i halvleken gjorde sedan Sabina Håkansson och Agnes Andersson två till.

Finalen blev sedan en uppvisning av ÖSK Söder i allmänhet och av Emma Tivemo i synnerhet. Emma hade väl om sanningen skall fram inte spelat någon större roll på vägen fram till finalen, men i den var hon magnifik och nästan ostoppbar. Tre mål i den 5, 8 och 15 minuten banade vägen för de prydliga segersiffrorna 4-0. Silvia Erkisi avslutade målgörandet med en riktg kanon förbi duktiga fd. Södermålvakten Cassandra Söder i Rynninges mål. Hennes kollega Stina Koskilampi i Söders mål hade för sin del en rätt lugn dag och kunde dessutom glädja sig över en utkastassist till Emmas första mål.

Det här var Söders sjätte DM-tecken i följd och faktum är att jag tycker att årets trupp ser starkare ut än fjolårets, då man fick kämpa hårt i finalen mot just Rynninge och då bara vann med 2-1.

Flera nya namn i truppen som höjer kvalitéten med främst tvillingsystrarna Zandén från Korsnäs som betytt mycket såväl offensivt (Josefine) som defensivt (Caroline). Supercoola dubbelmedaljören Stina Koskilampi som kom till Söder från just Eker i somras har också betytt mycket för lagets stabilitet. I futsal slinker det nästan alltid in ett eller annat mål, men Stina har bara fått kapitulera en enda gång under slutspelets kvartsfinal, semifinal och final.

ÖSK Söder Dam: Sjätte raka DM-guldet i Futsal!
Matchtrupp: Elin Börjesson, Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Agnes Andersson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Marie Ståhlberg, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén, Emma Tivemo och Stina Koskilampi (mv).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.