Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Hel(g)dag i Idrottshuset

På trettondagen avgörs årets DM i futsal. Eller om det är fjolårets mästerskap som skall avgöras – blir aldrig riktigt klok på det.

För ÖSKs supportrar lutar det nog att det kan bli en heldag. ÖSK Söder dam inleder matchkavalkaden kl. 10:00 i en semifinal mot Sköllersta IF. En match de bör kunna vinna om inte alla tecken slår fel. Klockan elva startar så den andra damsemifinalen mellan i år starka KIF Örebro och Rynninge IK – det damlag som gått mest framåt under de senaste åren. Jag tror dock på en seger för KIF.

Matchtrupp: Stina Koskilampi, Elin Börjesson, Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Agnes Andersson, Silvia Erkisi, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Marie Ståhlberg, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén och Emma Tivemo


Efter två herrsemifinaler blir det sedan 14:00 dags för den första ungdomsfinalen. ÖSK Ungdom (som officiellt kallas Söder men inte är det) gör upp med Adolfsbergs IK om DM-tecknen. I den svagt besatta grundserien vann lagen var sin match med uddamålet och allt tyder väl på att det blir en jämn och oviss final.


Det äldre flicklaget går ut två timmar senare och möter IF Eker. ÖSK Söder måste väl vara finaldagens största favoriter. De gick igenom grundserien (fem matcher) utan poängförlust och med plusmålskillnaden 29. Mötet mot Eker slutade med en 4-2 vinst där tjejerna ledde med 4-0 i halvtid och sedan tappade en del koncentration i andra. Mötet i Örebrocupen, där det bör ha varit ungefär samma spelare med som de som spelar finaldagen slutade dock oavgjord 1-1. Då var det dock 16 minuter ineffektiv tid. I DM-finalerna spelar man 2*12 effektiv tid, vilket är betydligt mer.


Finaldagens spelschema.

10:00 Damer semi Sköllersta IF ÖSK Söder
11:00 Damer semi Rynninge IK KIF Örebro
12:00 Herrar semi Rynninge IK Örebro Futsal Club
13:00 Herrar semi Spartak Örebro FC FK Bosna 92
14:00 F15 final ÖSK Ungdom Adolfsbergs IK
15:00 P15 final Örebro Syrianska Latorps IF
16:00 F17 final ÖSK Söder IF Eker
17:00 P17 final Sköllersta IF Karlslunds IF
18:00 Damer final
19:00 Herrar final

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.