Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Målrika kvartsfinaler för damerna

Tremålsskytten Josefine Zandén (till höger) tillsammans med syster Caroline som hade minst en framspelning.

Tremålsskytten Josefine Zandén (till höger) tillsammans med syster Caroline som hade minst en framspelning.

ÖLFF verkar ha lyckats väldigt bra i sin seedning av lagen i årets futsal-DM för damer. Efter fyra målrika matcher har förmodligen de flesta agnar sållats från vetet och dagens segrande lag kan se fram emot tuffare uppgifter på onsdag förmiddag då semifinalerna skall avgöras.

ÖSK Söder hade fått div 2-laget Skyllberg IK på sin lott och det var väl aldrig fråga om vart segern skulle gå även om det till att börja med var lite spänt på planen. Speciellt som Skyllberg faktiskt grävde fram en målchans mer eller mindre på en gång. Men efter en mindre målexplosion efter sex minuter med tre mål inom loppet av en i och för sig väldigt effektiv minut så var matchen vunnen resp. loppet kört beroende på vilket perspektiv man anlade. Skyllberg kunde i och för sig reducera till 3-1 på en långstraff i slutet av halvleken, men läget såg ändå ut att vara under kontroll.

Två minuter in i andra halvlek ökade laget på till 5-1 efter en något mindre målexplosion. Slutresultatet finputsades till slut av Sophie Pettersson några minuter för matchslutet. Det blev alltså 6-1 till Söder efter något av ett målmässigt genombrott för nyförvärvade Josefine Zandén med tre och Sara Sandberg som satte två ”lång”skott. Överhuvudtaget tyckte jag att spelarna sköt ovanligt mycket och gärna från lite längre avstånd. Ofta effektivare än att försöka tråckla sig igenom försvaret och speciellt om motståndarmålvakten inte är på alerten.

En väl genomförd match där Söder fick möjlighet att låta alla spelare (2 fyror och 1 trea) få speltid.

I semifinalen på onsdag väntar Sköllersta IF som i sin kvartsfinal besegrade Lillån FK med 5-1. ÖSK hade möjligen en del besvär med dem i den sista gruppspelsmatchen eftersom segersiffrorna då bara blev 2-1. Men av vad jag såg av dem i dagens match så skall deras motstånd att vara överkomligt.

I den andra semifinalen möts KIF Örebro som idag mönstrade ett starkt om än juniorbetonat lag och Rynninge IK som krossade Pars FC. För Rynninge gjorde före detta söderspelaren Sophie Sörqvist tre medan Cassandra Söder bara släppte in ett.

ÖSK Söder Dam: ÖSK Söder dam klara för semifinal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.