Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM 2015

Med helgerna överståndna så skall nu årets futsal-DM avgöras. Frågan är bara vilket år det avser – 2015 eller 2016? Kvalgrupperna spelades förra året men finalerna avgörs i år.

I dagens inledande matcher fanns det bara ett indirekt ÖSK-intresse. I semifinalen klass F17 avgjordes vilket lag som kommer att få möta ÖSK Söder i finalen på onsdag. Det blir IF Eker som besegrade Adolfsbergs IK med 3-2.

I morgon är det dags för ÖSK Söders damer att ta sig in i tävlingen. I en av fyra kvartsfinaler möter de Skyllbergs IK (trean i div 2). En match i vilken Söder får ses som storfavorit.

Till matchen har Söder kallat följande 13 spelare: Stina Koskilampi (mv), Elin Börjesson, Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Agnes Andersson, Silvia Erkisi, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Marie Ståhlberg, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén och Emma Tivemo.

Söderdamerna har vunnit futsal-DM fem år i rad nu så det finns en hel del att försvara. Spelarmässigt har det varit rätt stor omsättning under de här åren och det är väl egentligen bara Emma Tivemo som stått för kontinuiteten. Hon har – om jag sett rätt – varit på plan under minst de fyra senaste fyra DM-finalerna. Nya i årets lag är bland annat systrarna Josefine och Caroline Zandén, Elin och Jenny Börjesson som inte är systrar samt Agnes Andersson och Stina Koskilampi som även spelar i F17-truppen.

Om Skyllberg vet Bloggen inte så mycket mer än att Emma Skålberg är en spelare som Söder bör se upp med. Hon vann skytteligan i div 2 på överlägsna och mycket imponerande 15 mål på 7 matcher. Dessutom gör hon en hel del mål utomhus också.

Matchen spelas i Idrottshuset med avspark kl. 14:30. Dömer gör Sandra Almkvist och Kalle Jansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.