Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsalveckor

Idag inleds Örebrocupen i futsal – den första av fyra stora futsalarrangemang som avgörs under slutet av december och fram till mitten av januari.

Örebrocupen.
Ungdomscupen, som i år samlat 133 lag med närmare 2000 deltagare, avgörs i mellandagarna mellan jul- och nyårshelg. Idag spelas den första av tre gruppspelsdagar. Den 30 december avslutas cupen med semifinaler och finaler. ÖSK Ungdom deltar som största förening med 27 lag och med deltagande i alla klasser utom i den äldsta pojkklassen (P15). Cupen spelas på tre olika planer i Idrottshuset.

DM-finaler.
Slutspelet i futsal-DM inleds med kvalificeringsmatcher den 2 och 3 januari och en finaldag den 6 januari. ÖSK-familjen är representerad av lag från ÖSK Söder Dam/ÖSK Ungdom med lag i damklassen och de två flickklasserna. Söder Dam spelar kvartsfinal den 3 januari och förhoppningsvis semifinal och final på trettondagen. De två flicklagen i F15 och F17 har redan kvalificerat sig för sina respektive finaler. Spelplats för futsal-DM är Idrottshuset.

DM-segrarna går vidare till kvalificeringen för futsal-SM.

Ladies Night Cup.
Den 9 januari avgörs damernas cup i Mellringehallen. ÖSK Söder har en cupvinst från årets cup att försvara. Då inledde man cupen svagt genom att förlora båda gruppspelsmatcherna, men kunde ändå tack vare en utstuderad spelplan till slut se sig själva som segrare.

AIF-cupen.
Herrarnas klassiska AIF-cup spelas i år något senare än vad vi vant oss med under senare år. Den 16 januari avgörs cupen där ÖSK representeras av ÖSK Söder Herr. Matcherna spelas i Idrottshuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.