Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vårens allsvenska matcher

De 12 första allsvenska omgångarna fram till EM-uppehållet har nu precicerats till dag och avsparkstid. För ÖSK ser det ut på följande sätt:

 

söndag 03 apr 17:30 Örebro Djurgården
onsdag 07 apr 19:00 Helsingborg Örebro
måndag 11 apr 19:00 Örebro Jönköping
måndag 18 apr 19:00 Sundsvall Örebro
söndag 24 apr 17:30 Örebro Göteborg
onsdag 27 apr 18:30 Östersund Örebro
måndag 02 maj 19:00 Kalmar Örebro
måndag 09 maj 19:00 Örebro Hammarby
Pingstdag 15 maj 15:00 Örebro Elfsborg
torsdag 19 maj 19:00 Gefle Örebro
söndag 22 maj 15:00 Örebro Norrköping
lördag 28 maj 16:00 AIK Örebro

Det ser väl rätt bra ut med tanke möjligheterna till bra publiktillströmning. Den inledande söndagsmatchen mot Djurgården borde dra många åskådare. Även matcherna mot publiklag som IFKarna från Norrköping och Göteborg har planerats in på söndagar, vilket borde göra det lättare och mer intressant för bortasupportrarna att göra en resa till Örebro. Att matchen mot Hammarby hamnat på en måndag ser jag inte som något större problem. Måndagar är ju normalt ÖSKs bästa publikdagar med fler åskådare på ”firmaplatserna”.

Frågetecknet får i första hand gälla pingstdagsmatchen mot Elfsborg. Då har kanske många annat för sig, fast nu för tiden är annandagpingst inte längre röd, så det gör kanske inte så mycket.

Underlagsmässigt kan man konstatera, att matcherna 2 (Helsingborg)  5 (Göteborg) och 7 (Kalmar) kommer att spelas på gräsmattor, som förmodligen är i dåligt skick på grund av en alltför sen och kall vår (det brukar vara så). Inte direkt ÖSKs favoritunderlag. Nästa match på gräs är sedan inte förrän den 28 maj, när ÖSK möter AIK på Friends Arena och då borde väl gräset ha hunnits växa till sig en del.

2 kommentarer – kommentera

Patrik

”Underlagsmässigt kan man konstatera, att matcherna 2 (Helsingborg), 5 (Göteborg) och 7 (Kalmar) kommer att spelas på gräsmattor, som förmodligen är i dåligt skick på grund av en alltför sen och kall vår (det brukar vara så).”

ÖSK:s match i omgång fem spelas på hemmaplan mot IFK Göteborg. Den matchen spelas således på konstgräs.

Ficedula hypoleuca

Ja, helt rätt. Så bra med tanke på att västkustborna inte gillar att spela på konstgräs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.