Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: ÖSK Söder F17 obesegrade till final

Fem matcher, fem vinster och målskillnaden 39-10. Mycket klarare kan man väl inte vinna en serie. I kvällens avslutande gruppmatch mot Yxhults IK blev segersiffrorna komfortabla 9-1. Inte så mycket att säga om, förmodligen. Tjejerna i det här laget tillhör en bra årgång. Årgång förresten, jag har för mig att de flesta i laget har minst ett år kvar i klassen.

Vore det inte för den andra halvleken mot IK Eker förra veckan skulle jag utnämna laget till storfavoriter i DM-finalen som spelas 13:e dagar efter jul. Dit går man direkt i egenskap av gruppsegrare. I den finalen lär en Eker-repris vänta, även om de måste ta omvägen via en semifinal mot någon av Yxhult, Adolfsberg eller Rynninge. Adolfsberg ligger väl bäst till.

Kvällens målskyttar var: Agnes Andersson (4), Sarah Axelsson och Vanessa Mujic (2) samt Ebba Lundkvist (1). Agnes vann också skytteligan med sina 15 mål på de fyra matcher hon spelade. Ett målsnitt på nästan 4 är bra även i futsal.

Hur var det då med den där andra halvleken. Jo, den vann faktiskt Eker med 2-0, vilket gör att jag nöjer mig med att sätta ÖSK Söder som favoriter – de vann ju i alla fall den första halvleken i den matchen med 4-0.

I en annan del av Örebro vann Söders herrar sin avslutande match mot Simperon med 8-3. Hade det inte varit för den förmodligen onödiga förlusten mot RIG Örebro och någoting som hände i matchen mot Marieberg så hade laget varit seriesegrare och kvallag till DM-slutspelet. Nu får de i stället slicka eventuella sår och rikta in sig mot AIF-cupen den 16 januari. Då slipper laget och dess supportrar för en gångs skull morgonpasset, de kan istället sova ut för att sedan möta Adolfsberg, Sturehov, Latorp och Real Örebro i kampen om semifinalplatserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.