Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

SEF arrangerar elitserie för 16-åringar

SEF (Svensk Elitfotboll) skriver på sin hemsida om den 16-årsserie som de fått i uppdrag av Svenska Fotbollsförbundet att arrangera. Det här blir en försöksverksamhet som påminner en hel del om hur pojk- och juniorallsvenskorna är organiserade.

Totalt 50 föreningar kommer att delta i seriespelet. Företrädesvis deltar lagen från SEF:s medlemsföreningar (Allsvenskan och Superettan) och dessa kompletteras sedan med lag från andra föreningar som har starka lag i åldersklassen.

De 50 lagen delas upp i fem 10-lagsgrupper där lagen kommer att möta varandra hemma och borta. Efter grundserien går lag 1-4 i respektive grupp till ett A-slutspel och övriga lag till ett B-slutspel. Gruppettorna i A-slutspelet kvalificerar sig för semifinaler etc.

Än så länge saknas fyra lag i den preliminära gruppindelningen. Dessa kommer att väljas ut i samarbete mellan Svensk Elitfotboll och Specialdistriktförbunden.

I ÖSKs grupp deltar följande lag: Degerfors IF, Eskilstuna City, IFK Eskilstuna, IFK Norrköping, Karlstad BK, Karlslunds IF, Skiljebo SK, Västerås IK, Örebro SK och vakant.

Lite förvånande finns inte BK Forward som i år hade ÖLFF:s starkaste lag i åldersklassen med i den här serien. Förmodligen för att de anser, att alltför många av deras 00-or behövs för laget i pojkallsvenskan (U17), dit Forward har kvalificerat sig.

För ÖSKs 00-or innebär det här att de kan se fram emot ett fullmatat fotbollsår. Först blir det spel i ligacupens A-slutspel under februari och mars och sedan börjar seriespelet i april månad.

SEF: Ny U16-serie på försök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.