Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: F17 först till final

F17 DM-finalklara
ÖSK Söders F17-lag blev först att kvalificera sig till januaris DM-finaler. I vad som väl får kallas en gruppfinal besegrades tvåorna från Ekers IF med 4-2. Segern gav laget en ointaglig serieledning (5 poäng med 1 match kvar att spela). Eftersom gruppettan går direkt till final så är den saken fixad nu.

ÖSK inledde dagens match klart bäst även om man hade svårt att komma till klara målchanser. Elsa Karlssons mål i den 6:e minten gav dock laget en grund att stå på. Agnes Andersson gjorde sedan 2-0 halvvägs in i halvleken. I halvlekens slutminuter ökade sedan Ebba Lundkvist och Emma Östlund på till till en komfortabel 4-0 ledning.

Andra halvlek såg sedan ut ungefär som den första – spelmässigt men inte målmässigt. De svartvitas anfallsspel hakade upp sig framför Ekrs mål medan Eker kunde reducera två gånger om. En utmärkt fotparad av Stina Koskilampi såg dock till att Ekers slutspurt inte blev alltför hotande.

Tillägg: Om rätt skall vara rätt (och det skall det väl) var faktiskt tjejerna i F15 först till final. I deras miniserie med tre deltagande lag bokade de sin finalplats redan den 1 december.

ÖSK Söder: ÖSK Söder F17 klara seriesegrare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.