Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Storseger för Söder Dam

ÖSK Söder Dam mötte Lillån FK i den näst sista matchen i grundserien. Stort spelövertag för Söder, men ändå målsnålt i första halvlek. Agnes Anderssons mål på en nätt framspelning av Sophie Pettersson var det enda som satte något avtryck i protokollet. Förutom en varning på Sophie för att hon stod för nära vid en inspark.

I andra halvlek var det spelmässiga övertaget lika stort men till skillnad mot den första rullades målen i en strid ström. Motstånderskorna var nog rätt trötta i andra halvlek. De hade bara två avbytare med sig, medan ÖSK Söder som vanligt kunde gå runt på två hela fyror.

Inför matchen undrade jag om ungdomarna Agnes Andersson och Emma Östlund kunde dominera på samma sätt som de gör i F17. Jovisst, kunde de det. Agnes var kvällens bästa målskytt med sina tre mål och Emma gjordes kvällens snyggaste med ett kanonskott i närheten av krysset, efter det att hon själv skapat sig ett skottläge.  Bra jobbat, vilket givetvis även gäller lagets tredje 15-åring. Stina Koskilampi i målet gjorde som vanligt vad hon skulle och släppte inte till ens en tillstymmelse till målchans.

För söderdamernas del återstår nu bara en match i årets gruppspel. Den 19:e december möter de Sköllersta IF på bortaplan i Hallsberg. Seger i den matchen innebär seger även i grundserien.

ÖSK Söder Dam: Söderseger efter urladdning i andra halvlek

Matchfakta.

Spelartrupp: Stina Koskilampi(mv), Klara Thorsén (k), Agnes Andersson,  Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Sophie Pettersson,  Josefine Zandén, Marie Ståhlberg och Emma Östlund.

Målen föll så här:
02. 1-0 Agnes Andersson
23. 2-0 Sophie Pettersson (på sina gamla lagkamrater)
24. 3-0 Marie Ståhlberg
27. 4-0 Sophie Pettersson
29. 5-0 Sara Sandberg
30. 6-0 Emma Östlund
32. 7-0 Marie Ståhlberg
33. 8-0 Agnes Andersson
37. utv. Fatoumatta Gassama (Lillån)
38. 9-0 Agnes Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.