Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen 2015/16: U16 till A-slutspel

Om jag tänkt rätt så har ÖSKs yngsta U-trupp idag blivit klara för slutspel i en av A-grupperna. Till A-slutspelet går nämligen 14 gruppsegrare från kvalgrupperna samt de 10 bästa tvåorna.

Efter en förlust med uddamålet i den inledande matchen mot BK Forwards starka lag vann ÖSKarna därefter mot Karlstads BK (2-0) och Degerfors IF (2-1).  ÖSK U16 placerade sig  därmed som grupptvåa med 6 poäng.

Det finns i dagsläget fyra tvåor som inte kommer att kunna slå ÖSKs poängsnitt. Jag skriver poängsnitt därför att i en av grupperna har ett lag dragit sig ur och de kvarvarande lagen har bara fått två matcher var.

Dessutom finns det möjligheter att i morgon – då de flesta av de kvarvarande matcherna spelas – så kommer ytterligare något eller rent av några lag att hamna efter ÖSK.

Starkt jobbat av ÖSKs nybildade U-trupp. Nu är man ett av Sveriges 24 bästa lag i åldersklassen. (Om man för ett ögonblick bortser från att alla grupperna givetvis inte är jämnstarka).

Sedan tidigare har både U17 och U19 kvalificerat sig till sina respektive A-slutspel.

Tillägg: Lite senare på lördagskvällen är det nog helt klart oberoende av hur man kommer att behandla trelagsgrupperna. Djurgårdens seger över Enköping placerar Djurgården som tvåa i sin grupp, men bara med 4 poäng. Enköping som hade chansen att ta platsen från ÖSK blev trea med 3 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.