Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söderström tränar med ÖSK

Tim Söderström (Fotot från JSödras webbsida.

Tim Söderström (Fotot från JSödras webbsida).

NA skriver, att provspelaren Tim Söderström fanns på plats då ÖSK drog igång träningen igen efter semestermånaden november. Enligt Alexander Axén skall han träna med klubben några dagar och sedan kommer man att bestämma om man vill gå vidare (med fler träningar?).

Söderström är väl för de flesta en rätt okänd spelare – i alla fall var han det för mig. Med fotbollsrötterna hos Brommapojkarna bytte han som sjuttonåring från BP till Djurgården inför säsongen 2011. I Djurgården klättrade han så sakteliga i graderna, men fler än 2 A-lagsmatcher blev det inte för hans del. Inför säsongen 2015 gav Djurgården honom ett kontrakt på ett år men lånade sedan ut honom till Jönköpings Södra. Han är numera kontraktslös efter att inte erbjudits något kontrakt av JSödra.

I Jönköping fick han mestadels börja på bänken för att sedan bli inbytt. Totalt blev det 4 matcher från start, 18 inhopp och sammanlagt  538 minuter i Superettan för honom under vilka han producerade fem mål samt en assist. (Hyfsat målsnitt faktiskt – ett mål var 107:e minut).

Jag skulle väl kunna tänka mig att ÖSK ser på honom som ett möjligt alternativ till Pär Ericsson om man inte kommer överens med Pärlan och Kalmar om villkoren för en fortsättning i svartvitt.

NA: Anfallare provspelar med ÖSK: ”Intressant”
Jönköpings Södra: Sabo och Söderström lämnar J-Södra
JNytt: Duo lämnar J-Södra

Statistik Söderström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.