Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Eidur till Holstein Kiel

Eidur Sigurbjörnsson fortsätter i Holstein Kiel på tysk tredjenivå.

Eidur Sigurbjörnsson fortsätter i Holstein Kiel på tysk tredjenivå.


Eidur Sigurbjörnsson ville inte fortsätta i ÖSK trots ett erbjudande om kontraktsförlängning. Enligt uppgift kunde hans sambo inte sysselsätta sig på ett meningsfullt sätt utan återvände till Island. Med förhoppningen att finna en ny klubb som passade familjesituationen bättre lämnade han ÖSK efter säsongens slut.

Nu har han kanske funnit en sådan. NA rapporterar idag, att Eidur kommit överens med den tyska nivå tre-klubben Holstein Kiel om ett kontrakt som börjar gälla efter nyår.

Det blir till en klubb i ett utsatt läge som Eidur ansluter med ett kontrakt som sträcker sig fram till slutet av juni år 2017. Hans nya klubb ligger visserligen på 13:e plats av 20, men avståndet ner till nedflyttningsplats är bara 2 poäng. Bland de medstridande kring nedflyttningsstrecket finner man för övrigt före detta storheter som Hansa Rostock och Energie Cottbus. Tanken och förhoppningen är uppenbarligen, att Eidur skall hjälpa till och täta ett försvarsspel som läcker betänkligt.

Hans nya klubb som bär smeknamnet storkarna (Die Störche) har en hemmaarena med plats för drygt 11.000 åskådare. I år har man snittat på knappt 5.800. Publikmässigt ungefär som ÖSK med andra ord.

NA: Här är Eidurs nya klubb
Holstein Kiel: Störche verpflichten Eiður Sigurbjörnsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.