Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Tunga futsalförluster

Det har inte varit någon bra helg för söderherrarnas futsallag. I något av en seriefinal i fredags mot RIF örebro FC blev det en tung förlust med hela 9-1. Söder hade inte någon målvakt med i sin matchtrupp av vad jag kunde se, vilket kan vara en delförklaring till den stora förlusten, men ändå. I och med poängtappet är nog möjligheten att kvala sig till en plats i DM-slutspelet väldigt liten.


Igår mötte så laget Skövde United i en kvalserie till Svenska Futsalligan. Det gick väl lindrigt sagt inget vidare. Skövde, med flera landslagsmän i laget, vann den matchen med 18-2. Motståndarna är givetvis alldeles för bra för att spela på den här nivån, men verkar ha missat att komma med i Futsalligan när den kom igång. För Söders del gäller det väl att i första hand inrikta sig på att slå seriens tredje lag som är Vivalla Star. Det borde vara en mer överkomlig uppgift.


Bloggen noterar för övrigt att i laguppställningarna mot såväl RIG som Skövde fanns Marcus Astvalds namn med. Av detta kan man väl dra slutsatsen att det är klart att Marcus lämnar Degerfors samt att han inte har gjort klart med någon annan klubb. Elitföreningarna brukar ju inte gilla att deras spelare extraknäcker i futsal. Förmodligen på grund av att de ser en skaderisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.