Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Futsal-triss

ÖSK Söder Dam har haft tre lag igång i kvalificeringsspelet för DM. Alla tre vann sina matcher och ser ut att gå mot DM-slutspelet efter nyår.

F15.
I den väldigt klent besatta yngre flickklassen besegrades Adolfsbergs IK med 4-3. Två av de tre lagen i gruppspelet går direkt till DM-finalen och ÖSK Söder kommer med största sannolikhet att vara ett av de två lagen.


F17.
I den äldre flickklassen städar ÖSK Söders lag bort sina motståndarna en efter en. Den här helgen var det Adolfsbergs IF som fick känna på Södertjejernas spelstyrka. Slutresultatet blev 5-2 efter mål av Ebba Lundkvist, Elsa Karlsson, Ellen Forsberg, Emma Östlund och Linnea Wetterberg. Lagets bästa målskytt Agnes Andersson var för övrigt inte med den här gången.

I den här klassen går gruppsegraren direkt till final medan tvåan och trean semifinalspelar om den andra platsen. I och med den här segern har ÖSK-tjejerna i praktiken säkrat en plats i minst semifinal. I nästa omgång väntar IF Eker som väl är gruppens näst starkaste lag. Lite av en seriefinal med andra ord.

ÖSK Söder Dam: 5-2 för F17 i Futsal


Seniorer.

Stina Koskilampi och de tre målgörarna mot IFK Kumla. (Foto: ÖSK Söder Dam).

Stina Koskilampi och de tre målgörarna mot IFK Kumla. (Foto: ÖSK Söder Dam).


För ovanlighetens skull är ÖSK Söder Dam starka inomhus redan före årsskiftet. Ofta brukar det ju vara lite si och så med den saken. Igår var man i Kumla och mötte ett lag som man haft som DM-finalmotståndare ett antal gånger under de senaste åren. Kumla verkar dock ha ett sämre år i år och trots att spelet tydligen inte var på topp vann Söder men 3-0. Målgörare under matchens sista 10 minuter var i tur och ordning var Klara Thorsén, Wilma Brogren och Elin Börjesson.

Till DM-slutspelets kvartsfinaler går sex lag från div 1 samt två lag från tvåan.

ÖSK Söder Dam: Fjärde raka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.