Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Seger på Stora Valla

Vänsterbacken Joel Nilsson var målskytt för andra matchen i rad.

Vänsterbacken Joel Nilsson var målskytt för andra matchen i rad.


ÖSK U16 besegrade Degerfors med knappa 2-1 i fredagens ligacupsgruppspelsmatch på Stora Valla. Efter en mållös första halvlek tog Degerfors ledningen i den 57 minuten. Eventuell glädje hos värmlänningarna blev dock kortvarig eftersom ÖSKs Abbubakar Abduwalli kvitterade inom samma matchminut. Segermålet gjordes sedan drygt 10 minuter senare av vänsterbacken Joel Nilsson vars skott gick i mål i bortre krysset.

Om de två segrarna i gruppspelet kommer att räcka till en plats i A-slutspelet vill jag för tillfället låta vara osagt. ÖSKs målskillnad med två plusmål är rätt snål och de flesta lag på en andraplats efter två matcher har bättre målskillnad. Vi får därför vänta och se hur de andra grupperna slutar. Jag skulle dock tro, att ÖSKarna kommer med som 23:e eller 24:e lag till A-slutspelet. I så fall ett bra resultat med tanke på förutsättningarna.

ÖSK: ÖSK vände och vann

Matchfakta: 2*40
56. 1-0 Emmanuel Kwet
57. 1-1 Abbubakar Abduwalli (Gabriel Yildiz)
67. 1-2 Joel Nilsson (Fredrik Karlsson)

Laguppställning: Simon Gustafsson – Lucas Parkedal Stenfeldt, Manne Ljunghaga, Fredrik Karlsson, Joel Nilsson – Malcolm Stolt (67), Jonathan Forsberg (75), Gabriel Yildiz, Samuel Nielsen (ht ) – Abbubakar Abduwalli (65), Gabriel Nyström
Avbytare: Martin Andersson (mv), Max Häll (ht), Lukas Julher (65), Oliver Ljunghaga (67), Omran Nasri (75) och Suliman Nasri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.