Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen: 2*Degerfors

Både ÖSK U16 och U17 möter Degerfors i Ligacupens sista gruppspelsmatcher den här helgen. För spelarna i U17 är situationen under kontroll. De har vunnit sina två hittillsvarande matcher med stora siffror och kommer att kunna gå vidare som gruppsegrare tack vare den förnämliga målskillnaden även om de mot förmodan skulle förlora mot Degerfors. För ÖSK U16 är det bara seger som gäller. Förlusten i den första matchen mot BK Forward även om det bara var med 1-2 väger tungt i ett gruppspel som bara omfattas av tre matcher.


U16.
Matchen spelas i kväll på Stora Valla med avspark kl. 18:30. Daniel Wickström som tränar laget har tagit ut följande Matchtrupp: Simon Gustafsson (mv), Martin Andersson (mv), Fredrik Karlsson, Joel Nilsson, Lucas Parkedal, Manne Ljunghaga, Gabriel Yildiz, Jonathan Forsberg, Lukas Julher, Malcolm Stolt, Max Häll, Oliver Ljunghaga, Omras Nassri, Samuel Nielsen, Suliman Nassri, Abbubaker Abduwalli och Gabriel Nyström.

Om man ser till hur de två lagen spelat hittills i gruppspelet så kan det gå hur som helst. Båda har fått stryk av BK Forward och besegrat Karlstads BK. I den regionala 15-årsserien var ÖSK betydligt starkare än Degerfors och har sedan dess spetsat sin trupp ytterligare. Hälften av spelarna har anslutit efter serieavslutningen och resultatet är ett starkare lag. Men samma sak kan ju gälla för motståndarna.

Ovisst tills matchen är slut, tror Bloggen.


U17.
ÖSK U17 har övertygat i båda sina hittillsvarande gruppspelsmatcher. Två segrar och den förnämliga målskillnaden 14-0 talar sitt tydliga språk. De tre andra gruppspelslagen verkar vara rätt jämna och tar poäng av varandra. Det finns inget som tyder på att ÖSK inte skall vinna även den tredje gruppspelsmatchen.

Följande matchtrupp har kallats till matchen på Behrn Arena som börjar kl. 12:00 i morgon (lördag): Simon Bladh (mv), Vide Törner, Martin Trinh, Joseph Spångberg, Viktor Svensson, Murad Kuyumcu,
Samuel Brunnberg, Gustav Pauly, Arvid Brorsson, Edvin Lundkvist, Jonathan Aronsson, Adam Bark, Sebastian Ternevid, Almin Masic, Isac Eklöf, Henrik Westher, Odilon Sangwa, Albin Ziradic, Adam Leijon + en målvakt från ÖSK Ungdom.

Tjugo spelare är kallade eftersom sjukdom/skavanker gör att alla kanske inte är spelklara. En som definitivt inte är med är målvakten Harald Detlofsson, som har problem med ett knä.


Följ matchen live med hjälp av Troxon.
Från ÖSKs sida ställer man upp med liverapportering med hjälp av appen Troxon (troxon.com).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.