Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: En kväll på jobbet på Behrn Arena

Odilon Sangwa: tremålsskytt då ÖSK besegrade Karlstads BK.

Odilon Sangwa: tremålsskytt då ÖSK besegrade Karlstads BK.


ÖSKs U16-lag som så här i slutet av året upphöjts till U17-status tack vare en utökad Ligacup hade som väntat inga större problem med att besegra sina gäster från Karlstads BK. Det blev till slut tennissiffror som det brukar heta utan att att några game kom gästerna till del. 6-0 alltså efter en 5-0 ledning i halvtid.

Efter en lite trevande inledning tog ÖSKarna tag i spelet och efter en dryg kvart hade ställningen snabbt gått från 0-0 till 3-0. Isac Eklöf gjorde det förlösande första målet efter 14 minuter. Henrik Westher drev ner mot kortlinjen kollade läget och såg sin fria medspelare. Han serverade en öppnande passning snett inåt bakåt som Isac kunde möta med ett snabbt direktskott. Två minuter senare frispelar sedan Isac Odilon Sangwa, som kommer fri mot KBKs målvakt och placerar bollen vid sidan av denne. Några minuter senare fälls Henrik Westher på väg mot mål och resultatet blir en frilägesutvisning på en värmländsk försvarare och en straffspark som Jonathan Aronsson slog i mål.

Efter det tredje målet och utvisningen var matchen givetvis avgjord och resten blev mer en transportsträcka än en fotbollsmatch. Adam Bark gjorde ÖSKs fjärdemål när han drev bollen från typ mittlinjen fram till det skottläge som gav 4-0. Det är svårt att stoppa ÖSKs nyförvärv när han får så mycket utrymme. Precis innan halvleken var slut ökade Odilon ledningen till 5-0 när han på något sätt tog sig förbi en mittback som såg ut att ha situationen och bollen under kontroll.

Andra halvlek blev sedan rätt avslagen. Karlstad gick in för att hålla siffrorna med ett lågt liggande och tätt försvar. ÖSK hade ett stort bollinnehav framför KBKs försvarslinjer. Försöken att vägga sig igenom försvarslinjerna eller att ta sig runt på kanterna var inte tillräckligt hotande. Halvlekens enda mål gjordes av Odilon när han utnyttjade ett missförstånd framför Karlstads mål.

En imponerande insats av ÖSK, som trots att sju spelare av olika anledningar saknades, kunde dominera matchen totalt. Hårt jobb av de centrala mittfältarna Arvid Brorsson och Jonathan Aronsson kväste Karlstads försök att gå till anfall. Isac Eklöf, Henrik Westher och Adam Bark ställde kontinuerligt svåra frågor till KBKs spelare, som dessa inte alltid hade de rätta svaren på.

På grund av eller tack vare (beroende på hur man ser det) fick U16-spelarna Simon Gustafsson, Gabriel Yildiz, Gabriel Nyström och Oliver Ljunghaga samtliga möjlighet att känna på tempot en klass högre upp än den de normalt spelar i.

I sin egen matchrapport skriver Karlstads BK följande (vilket väl karaktäriserar matchen): I övrigt är det bara att konstatera att man inte rubbar ÖSK hur som helst och definitivt inte med en man mindre stor del av matchen. Ett mycket skickligt lag utan tydliga brister. Löpningarna kommer där dom ska, passningar slås i rätt ögonblick och sitter på foten och dessutom har bollhållaren alltid flera alternativ. Vi försökte att möta dom genom att våga spela fotboll i inledningen, men med facit i hand skulle vi kanske ha tagit oss an första halvleken precis som vi gjorde i den andra.

Karlstads BK: Referat: Örebro SK – Karlstad BK

Matchfakta (2*40).
14. 1-0 Isac Eklöf (Henrik Westher)
16. 2-0 Odilon Sangwa (Isac Eklöf)
18. Frilägsutvinsing Karlstads BK (Henrik Westher fälld)
18. 3-0 Jonathan Aronsson (straff)
36. 4-0 Adam Bark
40. 5-0 Odilon Sangwa
61. 6-0 Odilon Sangwa (Adam Bark)

Laguppställning: Simon Bladh (60) – Samuel Brunnberg, Edwin Lundkvist (55), Murat Kuyumcu (67), Gustav Pauly (ut ht, in 55)) – Isac Eklöf, Arvid Brorsson, Jonathan Aronsson (k), Adam Bark (68) – Henrik Westher (72) – Odilon Sangwa
Ersättare: Simon Gustafsson (mv, 60 ), Vide Törner (ht), Gabriel Yildiz (67), Gabriel Nyström (68), Oliver Ljunghaga (72)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.