Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fyra 99:or till Bosön

Joseph Spånberg: En av fyra ÖSKare som får resa till Bosön.

Joseph Spångberg: En av fyra ÖSKare som får resa till Bosön.

Förbundskapten Magnus Wikman har kallat 58 spelare från P16/99-kullen till ett läger på Bosön 3-6 december. Glädjande nog finns fyra spelare från ÖSK med bland de som fått ett brev från SvFF. Almin Masic tillhör stamspelarna i åldergruppens landslag och har redan hunnit med 10 landskamper (1 mål). Arvid Brorsson var nyligen med på en något mindre sammandragning för Future Team och målvakten Harald Detlofsson har också förekommit i Future Team sammanhang (1 landskamp).

Det stora överraskningen är Joseph Spångberg som får göra debut i de här sammanhangen. Joseph är en placeringssäker mittback som man normalt inte märker så mycket av under matcherna. Han vet nämligen var bollarna skall komma och finns i allmänhet på plats där det behövs. Kul att han får en möjlighet att visa upp sig tillsammans med de bästa spelarna i årsklassen.

Joseph är dessutom, vilket väl får sägas vara en styrka i sig sammandragningens yngsta spelare. På de här lägren brukar upp emot hälften av deltagarna vara födda under det första kvartalet och få under det andra andra halvåret. Joseph är född i november och det är faktiskt inte ofta man ser spelare med så sent födelsedatum i de här sammanhangen.

SvFF: P99-trupp till läger på Bosön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.