Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Förlust i ligacupen

Det blev förlust i den första ligacupsmatchen för ÖSKs nybildade U16-trupp. Motståndarna från BK Forward var det något starkare laget men skillnaden var inte alls så stor av matchrapporten att döma.

På det hela taget ett positivt resultat för ÖSKarna som gjorde sin allra första match och som motståndare hade Forward med deras erkänt starka och samtrimmade 00-or.

Bloggen noterar, att ÖSK kallat in de två landslagsmännen Martin Trinh och Odilon Sangwa som tillhör och normalt spelar med U17-truppen. Odilon har ju spelat med ÖSKarna i truppen tidigare, men för Martins del var det nog första gången. Ett tecken på att man från ÖSKs sida prioriterar Ligacupen högt och gärna ser att laget kan ta sig till A-slutspelet.

För att uppnå detta mål är nu vinst i de två återstående matcherna en förutsättning. Övriga lag i gruppspelet är Degerfors IF och Karlstads BK. Hur pass starka de lagen är det svårt att ännu ha någon uppfattning om. Det är ju inte bara i Örebro som spelare byter klubb. I 15-åringarnas regionala serie som spelades i år lyckades de dock betydligt sämre än ÖSK.

I ligacupens första omgång var Degerfors det klart bättre laget och vann med 4-1.

ÖSK: Förlust i premiären

Matchfakta (2*40 min):
Första halvlek.
1-0 BK Forward

Andra halvlek.
1-1 Oliver Ljunghaga
1-2 BK Forward

Laguppställning: Jakob Nilsson – Martin Trinh, Manne Ljunghaga, Lucas Parkedahl, Joel Nilsson – Max Häll (40), Gabriel Yildis (40), Jonathan Forsberg (70), Oliver Ljunghaga – Abubaker Abduwalli (50), Odilon Sangwa
Ersättare: Martin Andersson (mv), Malcolm Stolt (40), Lukas Juhler (40), Gabriel Nyström (50), Suliman Nassri (70), Fredrik Karlsson och Johannes Hjulström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.