Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 15/16: Broberg går gärna vidare

Martin Broberg flyttar gärna utomlands.

Martin Broberg flyttar gärna utomlands.

Nya Wermlandstidningen skriver idag om Martin Broberg och hur han ser på sin fotbollsmässiga framtid. Till tidningen säger Broberg, att han gärna flyttar utomlands. En förutsättning är (givetvis) att ÖSK kommer överens med den utländska köparen.

Självklarheter egentligen. Att komma utomlands för att tjäna (betydligt) mer pengar och möjligen även för att komma till en bättre fotbollsmiljö är någonting nog alla svenska fotbollsspelare drömmer om/hoppas på. För Brobergs del börjar det dessutom bli bråttom. Han fyller 26 nästa år och har snart passerat den ålder där han är som intressantast för utländska köpare.

Vad som talar emot en övergång under vintern är väl att han fortfarande har en hel del att bevisa. Under sin tid i Djurgården, om man undantar det här året då han inte fick spela alls, var han väl närmast en habil truppspelare med få mål på sitt samvete. Det var först under hösten i ÖSK som han oväntat började visa upp oanade kvaliteter som målgörare.

För svenska spelare är rent allmänt vintern inte någon bra tidpunkt för att byta klubb om man vill utomlands. På kontinenten spelar man höst – vår och det innebär att spelartrupperna är satta för länge sedan. På inköpssidan befinner sig främst klubbar som av någon anledning ”måste” skaffa sig nyförvärv. På grund av ett allvarligt skadeläge i truppen eller på grund av att de blivit indragna i en nedflyttningsstrid. I många fall inte den typ av klubb som det är lämpligast att byta till.

De allra flesta klubbar väntar till sommaren med sina nyförvärv eftersom det är då de pusslar ihop sina spelartrupper för nästa säsong.

Jag tror därför, att Broberg kommer att bli kvar i ÖSK över vintern. Om hans målform sedan håller i sig även under vårsäsongen får man nog däremot räkna med att han kommer att lämna ÖSK.

NWT: Glödhete Broberg vill testa lyckan utomlands

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.