Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Tredje raka

Målgörarna i futsalmatchen mot Rynninge IK. Josephine Zandén, Jenny Börjesson, Emma Tivemo och Silvia Erkisi.

Målgörarna i futsalmatchen mot Rynninge IK. Josefine Zandén, Jenny Börjesson, Emma Tivemo och Silvia Erkisi.

Söderdamernas futsalform blir bara bättre och bättre. Träning ger tydligen färdighet och allt sådant där. I kvällens repris på fjolårets DM-final var det inget snack om vart segern skulle gå även om Rynninge trots allt hjälpligt hängde med under den första halvleken. Detta trots en tidig kalldusch efter Jenny Börjessons minst sagt snabba mål efter 15 sekunder. Första halvan  av första halvleken dominerade Söder kraftigt utan att få till det framför Cassandra Söder i Rynningemålet. Därför blev det något av en kalldusch, när Rynninge halvvägs in i halvleken kvitterade på en frisparksretur efter ett hårt skott i ena stolpen. Inte mer än rättvist därför, när Josefine Zandén gör sitt första mål för sitt nya lag med en minut kvar att spela.

I början av andra ökade Emma Tivemo på till 3-1 genom en säkert tagen straff efter det att Silvia Erkisi blivit fälld vid ett genombrottsförsök. Där var väl matchen i princip avgjord, även om det så att säga kändes lite ovant med Sara Sandberg i Söders mål. Rynninge försökte genomgående att testa Sara med skott utifrån. Siktet var dock dåligt inställt och de bollar som trots allt kom mot mål klarade Sara av, även om hon ibland tillgrep för en målvakt okonventionella metoder – eller kanske just därför. Med en minut kvar fastställde Siliva Erkisi slutresultatet till 4-1 vid bortre efter en smörpassning parallellt med kortlinjen från Sabina Håkanssons fot.

Två mål av årets nykomlingar och två av det ”gamla” gardet gav alltså Söder en välförtjänt serieledning efter tre omgångar.

ÖSK Söder Dam: Vinst för Söderdamerna

Matchfakta:
01. 1-0 Jenny Börjesson
10. 1-1 Anna Walfridsson
19. 2-1 Josefine Zandén
24. 3-1 Emma Tivemo
40. 4-1 Silvia Erkisi

Matchtrupp: Målvakt: Sara Sandberg. Försvarare: 9. Silvia Erkisi (k), Amanda Nordenby, Caroline Zandén, Emelie Lundqvist. Längst fram: Jenny Börjesson, Sabina Håkansson, Josefine Zandén, Emma Tivemo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.