Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Seriefinal?

I den tredje omgången av årets futsalgrundspel möts ikväll ÖSK Söder Dam och Rynninge IK. Hemmaplansfördelen har Söder, vilket i det här fallet är liktydigt med resterna av Örebros stolta satsning på en fullstor fotbollshall – alltså Vivalla Ballonghall som motstått såväl tidens tand som ett brandattentat. Vill man se hela matchen gäller det att vara på plats redan kl. tio minuter i nio (eller 20:50 som det brukar heta på fackspråk).

Redan efter två omgångar har agnarna börjat skiljas från vetet i kvalificeringsspelet för att få vara med i DM. (Visserligen får nästa alla vara med, men det är en annan historia). ÖSK Söder och Rynninge är de enda fullpoängarna och efter kvällens match kommer det alltså att efter tre omgångar att finnas max ett sådant lag. Rynninge var fjolårets stora överraskning i damernas futsal. De gick obesegrade genom gruppspelet och tog sedan över äran från IFK Kumla att få bli besegrade i DM-finalen av ÖSK Söder.

ÖSK Söder verkar ha insett matchens betydelse och aviserat ett lag fullproppat med målskyttar och vinnarskallar. Det enda som saknas är en dedikerad målvakt. Stina Koskilampi är på Bosön för ett av SvFF:s breddelitläger och Ida Lindell verkar inte vara så sugen på att mota bollar inomhus. Så det blir någon av utespelarna som får ställa sig i mål. Inte så dramatiskt som det låter. Så länge man klarar av att skära av skott- och passningsvinklar gör man ett bra jobb i ett futsalmål.

Följande lag har kallats:  Jenny Börjesson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Marie Ståhlberg, Josefine Zandén, Caroline Zandén, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

Hos Rynninge lär vi få se en del före detta Söderspelare: Sophie Sörqvist leder skytteligan med sina 4 fullträffar, i Cassandra Söder har de en ”riktig” målvakt, samt dessutom spelar nog Julia Lindström och Jessica Ström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.