Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Bortamatch mot Degerfors

ÖSKs U19-lag inleder Ligacupen 2015/2016 med en bortamatch mot Degerfors. Motståndarlaget kommer från en bra säsong med serieseger i U19 Div 1 Norra Götaland och de spelare alltså i Juniorallsvenskan nästa år där de bland annat får ÖSK som motståndare. De avslutade serien med 13 raka segrar så självförtroendet lär det inte vara något fel på. Nu vet jag ju inte hur åldersfördelningen var i laget. Hade man många 96-or i laget har man kanske tappat en del i spelstyrka.

ÖSK som coachas av Rickard Torstensson kommer till Stora Valla med följande trupp: Kalle Westdahl, Douglas Bjäresten, Oskar Sandberg, Andreas Klingström, Viktor Walldén, Gabriel Fernsten, Viktor Franssila, Felix Möller, Mikael Loön, Michel Yanez Hernandez, Marcus Karlsson, David Holm, Ebrima Jaiteh, Oliver Kåhed, William Gunnarsson, EdWin Ahlnäs, Albin Ödberg och Kevin Johansson.

ÖSK har alltså två stycken spelare (Klingström och Ahlnäs) födda 1996 i laget. Enligt en specialregel för U19-klassen i Ligacupen är det möjligt att ha upp till fyra överåriga (96-or) med i turneringen i den äldsta klassen.

Matchen spelas på Stora Valla med avspark kl. 13:00

Tillägg: På fredagskvällen möttes de övriga två lagen i ÖSKs grupp. På Pettersbergs IP besegrade Rynninge IK sina motståndare från Eskilstuna City med 8-3 (!).
Rynninge: Referat: Rynninge IK (U19) – Eskilstuna City (U19)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.