Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Ny trupp tar form

ÖSK har i dagarna gjort klart (eller nästan klart) med de spelare som kommer att utgöra det kommande årets U16-trupp. Några månader tidigare än normalt på grund av att det första gruppspelet i Ligacupen 2016 skall göras klart redan före nyår.

Sjutton spelare ingår i den nya truppen av vilka knappt hälften (8 st) hämtats från ÖSK Ungdoms P15 U-trupp och övriga från företrädesvis andra klubbar i distriktet. Följande spelare ingår:

Målvakt: Simon Gustafsson (Skiljebo SK)
Försvarare: Fredrik Karlsson (ÖSK Ungdom), Joel Nilsson (ÖSK Ungdom), Lucas Parkedal (ÖSK Ungdom) och Manne Ljunghaga (IFK Kumla)
Mittfältare: Gabriel Yildiz (IK Sturehov), Johannes Hjulström (ÖSK Ungdom), Jonathan Forsberg (IK Sturehov), Lukas Julher (Karlslunds IF), Malcolm Stolt (ÖSK Ungdom), Max Häll (IK Sturehov), Oliver Ljunghaga (IFK Kumla), Omras Nassri (ÖSK Ungdom), Samuel Nielsen (FBK Karlstad) och Suliman Nassri (ÖSK Ungdom)
Anfallare: Abbubaker Abduwalli (IK Sturehov) och Gabriel Nyström (ÖSK Ungdom)
Ledare: Daniel Wickström, tränare, Göran Kring, målvaktstränare, Bengt Parkedal, lagledare, Sten Ekström, materialförvaltare och Fredrik Biörs, sjukvårdare

Lite obalanserad ser den väl ut att vara med ett överflöd av mittfältare, men rätt få försvarare och anfallare. Nu kan man nog räkna med att kunna låna in ytterligare spelare från P15 U som ÖSK Ungdom administrerar. Antagligen är detta till och med meningen – det var ju ett antal spelare som vid några tillfällen under fjolåret gick över åldersgränsen.

Till skillnad från förra året då en U16-trupp bildades som nästan uteslutande bestod av spelare från IK Sturehov ser den här truppen lite mer splittrad ut (ursprungsmässigt) och man får nog räkna med att det kommer att ta lite tid innan allt satt sig.

Laget ställs redan i sin första match för en rejäl utmaning. På måndag kommer man att möta BK Forward i ligacupen. Motståndarna har hittills haft den utan tvekan starkaste truppen i åldersklassen.

I ÖSKs organisation finns i och för sig ytterligare tre spelare födda år 2000 som dessutom har landslagsmeriter. Jag tänker på Martin Trinh, Odilon Sangwa och Adam Bark. Men de tillhör redan U17-truppen och kommer nog inte att förekomma så ofta i sin ”rätta” åldersklass.

ÖSK: Så här ser U16-truppen ut kommande säsong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.