Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rinne till Djurgården?

Blir det en ny klubbadress för Jacob Rinne?

Blir det en ny klubbadress för Jacob Rinne?


Expressen uppger, att Djurgården är intresserade av att ta över Jacob Rinne. Klubben har idag en duktig – men dyr – 36-årig norrman som förstemålvakt (Kenneth Høie) och en oerfaren skåning som andremålvakt (Hampus Nilsson). Nilsson har spelat två allsvenska matcher under sina tre år i klubben och det lär visst ha varit de två sista i år. Med tanke på den situationen ter sig Djurgårdens påstådda intresse som rätt logiskt.

ÖSK har ju ett fullgott alternativ till Rinne i form av Oscar Jansson, som har två år kvar på sitt kontrakt. Problemet för sportklubben är väl att man i dagsläget saknar ett alternativ för posten som andremålvakt. Det finns några riktigt duktiga målvakter i U-truppen, men tiden är nog inte mogen än för dem att ta ett allsvenskt ansvar om Jansson skulle bli skadad.

Eftersom ÖSK väl på ett eller annat sätt måste komma tillrätta med sin målvaktsproblematik i form av två målvakter som båda är för bra för att vara andremålvakter så kanske det ligger en del i Expressens antagande att en övergång kan vara på gång.

Expressen: Djurgården vill köpa loss Rinne från Örebro
NA: Sköldmark: ”Har avtalsdiskussion med Jacob”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.