Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ring testar hos Värnamo

På väg bort? Sebastian Ring provtränar med IFK Värnamo.

På väg bort? Sebastian Ring provtränar med IFK Värnamo.


ÖSKs allroundspelare Sebastian Ring har skjutit på sin fotbollssemester och tränar den här veckan med IFK Värnamo. Sebastian kom inför den här säsongen överens med ÖSK om ett tvåårskontrakt som dock inte resulterat i någon allsvensk speltid utan som bäst en plats på bänken vid 14 tillfällen. Dessutom fyllde han vid ett antal tillfällen den inte lika meriterande positionen som den 19:e spelaren i de preliminära matchtrupperna.

I U21-laget har han åtnjutit stort förtroende och förekommit som vänsterback, vänsterbräddare, mittback och centralt på mittfältet – dessutom oftast som lagkapten.

Att det blev just IFK Värnamo som tog emot honom för provträning hänger ihop med att det var i den klubben som hans fyra år äldre bror Jonathan tog steget från juniorspelare till A-lagspelare. Jonathan representerar numera Kalmar FF.

När ÖSK nu ”släpper iväg” honom på provspel till en klubb en nivå under allsvenskan får väl ses att man inte räknar med att han på allvar skall kunna konkurrera om en plats i nästa års allsvenska lag heller. För hans egen del gäller det givetvis att se till att han får matchspel nästa år i så hög omfattning som möjligt – något som ÖSK förmodligen inte kommer att kunna erbjuda honom.

Sett till de positioner han kan spela på är det väl egentligen bara som vänsterback han kan konkurrera med det etablerade spelarna i laget. Men där har ju Logi Valgardsson av någon oklar anledning haft ett företräde under hela den gångna säsongen.

En flytt till en annan klubb på en lämplig nivå känns därför som den bästa lösningen för hans del. Att försöka vänta ut att skador, avstängningar eller annat otyg skall ge honom en möjlighet i A-laget är en betydligt osäkrare väg till framgång.

NA: ÖSK-spelaren provtränar – med superettaklubb
Värnamo Nyheter: Lovande back testas av IFK

2 kommentarer – kommentera

Hannes

Det kanske behövs en Björnqvist-behandling (som ju aldrig fick chansen i ÖSK utan fick utvecklas i Forward istället) för Ring för att han ska få ta nästa steg.

Uppenbarligen så har man inte möjligheten att slå sig in i A-laget från U-lagen, utan måste ta steget via en annan klubb.

Ficedula hypoleuca

Ja, så är det. Steget från en U-trupp till allsvenskan är alldeles för stort för de flesta. Risken finns alltid, att talanger fastnar i A-lagsträningar och U21-matcher utan att komma längre. Det är bättre om de får spela med typ Forward eller Degerfors för att på så sätt få rutin och vana från riktiga tävlingsmatcher. Detta gäller speciellt spelare med defensiva uppgifter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.