Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Ohotat mot Garphyttan

Målgörarna mot Garphyttans IF: Elin Börjesson (2), Sabina Håkansson (3), Amanda Nordenby och Sara Sandberg.

Målgörarna mot Garphyttans IF: Elin Börjesson (2), Sabina Håkansson (3), Amanda Nordenby och Sara Sandberg.


I en repris på fjolårets DM-semifinal möttes ÖSK Söder och Garphyttans IF i säsongens andra futsalmatch. Då blev det 4-1 till Söder och nästan dubbelt så många södermål blev det i kväll. Matchen slutade nämligen 7-1 och Söder var väl aldrig direkt hotade med undantag för mellan matchminuterna 8 och 11, då Garphyttan hade kvitterat Söders 1-0 ledning. Men sedan drog det iväg.

Söder med en bred trupp och många som vill spela futsal hade bytt ut större delen av det lag som besegrade IF Eker med 4-1 förra veckan. Inte för att de var dåliga då, utan för att man vill ge så många som möjligt speltid i grundserien innan allvaret börjar med DM-slutspelet. Av de nio som representerade Söder för dagen var det bara målvakten Stina Koskilampi, Sara Sandberg och Emelie Lunqvist som var med mot Eker.

Men det gick ju bra ändå. Ja, faktiskt gick det till och med bättre än första gången med ett passningsspel som flöt på bra. Men så har man ju hunnit med två stycken träningspass till sedan den förra matchen. Det innebär ju trots allt en viss omställning att komma in i hallarna efter utomhussäsongen på GPP IP. Bloggens utsände imponerades av de flesta, men mest av Sabina Håkansson och Elin Börjesson som tillsammans svarade för fem av de sju målen.

ÖSK Söder Dam: Vinst även i andra matchen i Futsalserien

Matchfakta (2*20):
07. 0-1 Sabina Håkansson (retur på skott Anna Meier)
08. 1-1 Evelina Wikman
11. 1-2 Sabina Håkansson (målvaktsutkast Stina Koskilampi)
15. 1-3 Sara Sandberg (Marie Ståhlberg)
28. 1-4 Sabina Håkansson (Anna Meier)
32. 1-5 Amanda Nordenby (Anna Meier ?)
38. 1-6 Elin Börjesson
40. 1-7 Elin Börjesson

Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Elin Börjesson, Johanna Persson, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Amanda Nordenby, Marie Ståhlberg (k), Anna Meijer och Emelie Lundqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.