Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Vinst i första försöket

Caroline och Josefine Zaandén ser rätt nöjda (och lite trötta) ut efter att ha vunnit sin första match för ÖSK Söder.

Caroline och Josefine Zandén ser rätt nöjda (och lite trötta) ut efter att ha vunnit sin första match för ÖSK Söder.

Ibland undrar jag om det tillämpas en annan tidräkning i Vivalla Ballonghall. Det var inte första gången jag kom fram i god tid (alltså med några minuter tillgodo) bara för att upptäcka att första halvlek redan var igång. Så även denna gång. Halva första halvlek hade redan gått, men jag kom i alla fall med någon minut tillgodo på Olivia Puhls ledningsmål, när ÖSK Söder Dam startade årets inomhuskampanj.

Olivias mål följdes sedan upp av Emelie Lundqvist som visade att hon inte bara är en stabil mittback utomhus utan även vass målskytt inomhus. Halvtidsledningen med 2-0 saboterades sedan av Eker som gjorde 2-1 i inledningen av andra halvlek. Sedan stod det väl och vägde ett tag. Stina Koskilampi i Söders mål säkrade dock ledningen tack vare några säkra och resoluta ingripanden mot sina gamla klubbkamrater.

Mot slutet av matchen verkade det som om orken tröt en del hos Eker och Söder kunde gå upp till en 4-1 vinst tack vare ytterligare ett mål av Emelie innan Emma Tivemo elegant avslutade målskyttet efter att ha fått en smörpassning av Klara Thorsén. (På foten framför vidöppet mål).

Kul att se ÖSK Söders två nyförvärv från Korsnäs i aktion i deras fösta match för nya klubben. Båda skötte sig bra och kommer att kunna bidra med mycket nu när futsalsäsongen dar igång. Debut för ÖSK Söder i futsalsammanhang var det väl även för Olivia Puhls, som ju också hann med att bli målskytt.

ÖSK Söder Dam: Vinst i Futsalpremiären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.