Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 15/16: ÖSK hoppas på Larsson

I vad som till det yttre ser ut som en simpel inför-artikel när ÖSK skall möta AIK, lyckas NA:s Henrik Brändh även klämma in en hel del om säsongen som har varit och om den som kommer.

NA: I dag jagar ÖSK ännu ett rekord

Överst på framtidsagendan står för närvarande spelartruppens sammansättning och på den punkter är det nog mittbackspositionen som känns som den mest kritiska. Mittförsvaret är definitivt ett problemområde som måste lösas. Eidur Sigurbjörnsson tycks vara på väg hem till Island av familjeskäl, Christoffer Wiktorsson åker hem till Degerfors och Ayanda Nkili har ett utgående kontrakt som vi inte vet om ÖSK vill förlänga. Lägg därtill att Erik Moberg gör sitt sista år på sitt nuvarande kontrakt under nästa år och sedan vet man ju inte vilka planer han (och ÖSK) har.

Peter Larsson.
Även om Alexander Axén inte vill bekräfta det rakt ut, verkar det väl som om ÖSK gärna skulle vilja ta över Helsingborgs lagkapten. Frågetecknet för Larssons del rör väl närmast hans fysiska status och möjligen hans ålder. Han har inte spelat sedan han råkade ut för en hjärnskakning i mitten av juli. Dessutom måste man väl fråga sig om Helsingborg verkligen är villiga att släppa honom. Fast Larsson kanske vill därifrån – han kanske inte kommer överens med sin namne. Om Larsson så att säga ”kommer ut på marknaden” får nog ÖSK räkna med en hel del konkurrens om namnteckningen. Eftersom han fyller 32 nästa år så blir det dock knappast de största klubbarna som försöker locka honom. Kanske att en klubb som ÖSK kan övertyga honom med typ ett treårskontrakt och en bra lön.

Simon Kroon.
Malmöspelarens namn har nämnts tidigare av NA som ett tilltänkt nyförvärv för ÖSKs del. Alexander Axén verkar dock inte tro på möjligheten och hänvisar till storleken på det ryska kontrakt som kantspelaren tackade nej till i somras. Det uppges ha varit på 15 mkr. Kroon har dock bara spelat tre matcher från start i år och gjort tre inhopp, så det är väl tveksamt om hans marknadsvärde och lönekrav är ouppnåeliga.

Pär Ericsson.
Det verkar som om ÖSK gärna skulle vilja behålla Pärlan. Axén hänvisar till att det redan finns en överenskommelse mellan ÖSK och Kalmar FF om villkoren vid en övergång. Av hans kommentarer att döma avser nog ÖSK att försöka förhandla ner det priset med hänvisning till andra alternativ som finns på marknaden. Kalmar vill bli av med honom och har därför en svagare förhandlingsposition.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.