Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Seger mot Gefle

Pär "Pärlan" Ericsson gjorde det han är bäst på.

Pär ”Pärlan” Ericsson gjorde det han är bäst på.


Det blev en seger för ÖSK i årets sista U21-match. Gästerna från Gefle kom med ett rent juniorlag medan ÖSK matchade några av de A-truppspelare som ”blev över” i Åtvidaberg. Med Ayanda Nkili och Daniel Nordmark centralt på mittfältet fick ÖSK givetvis ett övertag där det betyder mest. Det har vi sett i andra U21-matcher och så var det även den här gången.

Hemmalaget började matchen på ett målmedvetet sätt och Pär Ericsson gav sitt lånelag ledningen i mitten av halvleken. Ett typisk Pärlan-mål. Daniel Nordmark lyfte bollen över backlinjen och Pär som oftast ligger rätt i den linjen var med på noterna och kom fri med målvakten. Jag undrar hur många sådana mål han gjort under sin karriär? Ett till lades hur som helst till samlingarna.

Efter ledningsmålet verkade det som om man hos hemmalaget tyckte att saken redan var klar och matchen vunnen. Man tappade en hel del av skärpan i sitt spel. Något som straffade sig när man lite onödigt lät Gefle kombinera sig fram till en kvittering med 10 minuter kvar av halvleken.

ÖSK återtog inte ledningen förrän i den 69:e minuten då Pär Ericsson trär in bollen vid bortre ur halvsnäv vinkel. Mycket beröm även till Andeas Klingström som startar anfallet och driver bollen från sitt eget försvarsområde och över i princip hela plan. Några minuter senare ökar Mozart Surville på ÖSKs ledning till 3-1. Han har bollen några meter utanför Gefles straffområde och skjuter ett överraskande skott som går in vid ena stolpen. Där var väl Gefles försvarare inte riktigt med på noterna.

Gästerna svarar lite överraskande med ett reduceringsmål några minuter senare. Ett inlägg touchar någon i ÖSKs försvarsregioner och hamnar hos en helt fri anfallare som kan placera bollen i mål. Deras målgörare var faktiskt väldigt fri där, så antingen var det en försvarsmiss eller så var linjeman inte riktigt med på noterna. Spännande (med avseende på slutresultatet) blir det dock aldrig eftersom provspelaren Bbakka Alexis avslutar ett prydligt anfall längs ÖSKs högerkant genom att forcera in bollen i Gävlemålet. Sista passningsläggare var Almin Masic.

Med tanke på lagsammansättningarna blev det en förväntad seger som kanske till och med borde ha varit några mål större. Skärpan framför mål var inte alltid hundraprocentig. Bra i matchen var givetvis ÖSKs A-truppsspelare som egentligen var överkvalificerade för den här uppgiften. Pärlan gjorde två typiska mål och verkade motiverad och var konstant på hugget, trots att det väl knappast var för att spela U21-matcher som han lånades in till ÖSK. Beröm för det. Backlinjen med Sebastian Ring som 20-årig ålderman och även lagkapten skötte sig bra och Axel Kjäll gav sina mittbackar lite extra beröm.

Provspelande Bbakka Alexius har gjort något av en kometkarriär det här året. Från ett invandrarlag (div 4) i Växjö via Tenhult i div 2 till en U21-match för ÖSK på ett halvår. Han såg väldigt bekväm ut både i sitt sätt att röra sig och med bollen vid fötterna. Säkert för bra för att spela i div 2, men knappast tillräckligt bra för att på allvar kunna konkurrera om en plats hos ÖSK.

ÖSK: U21: ÖSK avslutade med seger
ÖSK: Axel Kjäll om U21-säsongen (video)
NA: U21 avslutade med vinst – provspelare målskytt

Matchfakta:
24. 1-0 Pär Ericsson (Daniel Nordmark)
36. 1-1 Tshutshu Wa Tshakasua
63. Byte Daniel Nordmark (ut), Junior Bangura (in)
69. 2-1 Pär Ericsson (Andreas Klingström)
75. 3-1 Mozart Surville
80. Byte Mozart Surville (ut), Almin Masic (in)
80. 3-2 Mark Da Silva Lindström
82. Byte Andreas Klingström (ut), Mikael Loön (in)
83. 4-2 Bbakka Alexis (Almin Masic)

Laguppställning: Oscar Jansson – Michel Yanez Hernandez, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Ring (k), Andreas Klingström – Mozart Surville, Daniel Nordmark, Ayanda Nkili, Bbakka Alexis David – Pär Ericsson, Jonathan Lundberg.

Ersättare: Simon Bladh (mv), Junior Wihl Bangura (63), Almin Masic (80), Mikael Loön (82), Wiliam Gunnarsson och Marcus Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.