Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Säsongsavslutning på Behrn Arena

Bbakka Alexis David provspelar i kväll med ÖSK. (Foto: Victor Abrahamsson, jnytt)

Bbakka Alexis David provspelar i kväll med ÖSK. (Foto: Victor Abrahamsson, jnytt)


ÖSK avslutar årets spel i U21-allsvenskan med en match mot Gefle IF i kväll på Behrn Arena. Avspark kl. 18:00 under överinseende av Johan Eriksson från Kumla. En betydelselös match sett ur ett snävt U21-serieperspektiv. ÖSK har ju genomgående använt de här matcherna som ett sätt att hålla i gång spelarna i A-truppens periferi samt till att ge de mer försigkomna i U19-truppen matchning mot potentiellt skarpare motstånd. Ibland har det dessutom dykt upp någon provspelare som ÖSK velat titta närmare på.

Vi får se vad som ÖSK anser vara viktigast i kväll. Inför den allsvenska avslutningen mot AIK på lördag finns det några frågetecken och jag skulle tro att ÖSK låter detta påverka laguttagningen för kvällens match.

Egentligen finns det ju ingen anledning att spela A-truppen i den här matchen. Efter AIK-matchen tar säsongen slut och det finns inte längre någon form som skall hållas i trim. Detta skulle tala för att spela ett rent U19-lag, eftersom den truppen (nytt för i år) fortfarande har tre Ligacupmatcher att klara av före vinteruppehållet.

Men det finns som sagt en frågetecken inför AIK-matchen som ÖSKs tränare har att tänka på. På det centrala mittfältet är Robert Åhman Persson avstängd. Han kommer att behöva ersättas av antingen Daniel Nordmark eller Ayanda Nkili. Ingen av dessa har fått speciellt mycket speltid under hösten. Det troliga är väl att de får en timme på planen för att sedan ersättas av Mikael Loön och Mirza Turan.

Ett annat frågetecken har ÖSK på ytterbacksplatserna. Daniel Björnqvist gick av redan efter 55 minuter och är möjligen skadad eller har så pass stora ljumskproblem att han inte kan spela mot AIK. I så fall har ÖSK ingen självklar uppbackning för Patrik Haginge och Logi Valgardsson. Haginge såg dessutom lite ringrostig ut då han kom in mot ÅFF och behöver nog även han lite speltid i matchtempo. Grundtipset får därför bli att Haginge och Christoffer Wiktorsson (till vänster) börjar som ytterbackar. Födelsedagsbarnet Jonathan Lundberg som nu blivit ÖSKare på riktigt med ett nyskrivet kontrakt får givetvis speltid tillsammans med Carl Ekstrand Hamrén och Sebastian Ring. Oscar Jansson lär väl dessutom vakta målet.

Vi får se hur ÖSK gör på de här punkterna. Det kan nog säga en del om hur tankegångarna går inför AIK-matchen.


Tillägg: ÖSK har nu lagt ut truppen till kvällens match. Det blir som vanligt både gott och blandat.
Från A-truppen: Oscar Jansson, Ayanda Nkili, Jonathan Lundberg (grattis på 18-årsdagen), Sebastian Ring, Carl Ekstrand Hamrén, Daniel Nordmark, Pär Ericsson, Mozart Surville
Från U19: William Gunnarsson, Michel Yanez Hernandez, Mikael Loön, Andreas Klingström
Från U17: Marcus Karlsson
Från U16: Almin Masic, Simon Bladh (mv)
Provspelare: Junior Wihl Bangura (Hanaskogs IS), Bbakka Alexis David (Tenhults IF)

Inga ytterbackar från A-truppen således. Det var kanske inte så farligt med Daniel Björnqvist då. Lite förvånad över att se Pär Ericsson i truppen. Jag trodde att man redan bestämt sig för att skicka tillbaka honom till Kalmar. Beträffande provspelarna så har ju Junior Bangura tränat och spelat med ÖSK under hela hösten. Bbakka Alexis David spelar för div 2-laget Tenhults IF, ett lag som under året besegrat både Skövde AIK (det bättre av Skövdelagen) och Mjällby AIF i Svenska Cupen. I matchen mot Skövde gjorde han två mål. Han är 20 år och anslöt till Tenhult i somras. Tidigare spelade han med Växjölaget SUFstar Växjö (div 4).


Tillägg 2:
Laguppställning: Oscar Jansson – Michel Yanez Hernandez, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Ring, Andreas Klingström – Mozart Surville, Daniel Nordmark, Ayanda Nkili, Bbakka Alexis David – Pär Ericsson, Jonathan Lundberg.

Ersättare: Simon Bladh (mv), Michel Yanez Hernandez, Mikael Loön, Marcus Karlsson, Almin Masic och Junior Wihl Bangura

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.