Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Tennissiffror

Tennissiffror brukar man skriva, då det ena laget gör sex mål. Så jag får väl göra det även denna gång. Annars var det till att börja med inte så mycket som antydde att jag skulle få användning för den slitna klyschan. En hafsig och ostrukturerad första halvlek slutade oavgjord efter det att båda lagen gjort varsitt mål.

Det var gästerna som kunde glädja sig över ledningsmålet efter en halvtimme. En glädje som varade i en dryg minut. Sedan hade Simon Danielsson utjämnat efter att ha fått skottläge i straffområdet. Samuel Brunnberg förde upp bollen längs vänsterkanten, Ebrima Jaithe irriterade målvakten och Simon fick skottläget. Därefter hände det inte så mycket mer. ÖSK skapade en del hörnor, men kändes på det hela taget rätt ofarliga.

Andra halvlek inledde sedan Landskrona bäst. Slarvigt spel i ÖSK-försvaret tvingade Harald Detlofsson i ÖSKs mål till tre fina ingripanden en-mot-en innan ens tio minuter gått av halvleken. Efter hand börjar dock ÖSK få lite bättre grepp om matchen. Landskrona stod högt med sin backlinje, vilket öppnade för ÖSKs anfallspar Ebrima Jaiteh och Simon Danielsson. En kvart in i halvleken tar ÖSK för första gången ledningen i matchen. Ebrima driver bollen centralt från typ halva plan. Hans skott tas (nästan) av målvakten som i stället får se bollen i knapp styrfart passera mållinjen. Tre minuter senare blir det 3-1. Ebrima driver på nytt upp bollen mot Landskronas mål. Den här gången har han Simon Danielsson med sig och kan friställa honom med en sidledspassning. Simon är klinisk i de lägena – så även denna gång.

Här gick väl luften ur motståndet och innan matchen var slut kunde ÖSK öka sin ledning med ytterligare tre mål. Ebrima gör det fjärde efter en snygg friställande passning i djupet av Hampus Lundgren. Landskronas olycklige målvakt är på bollen igen, men kan inte hindra den från att passera mållinjen. Isac Eklöf gör det femte målet på straff efter det att han själv blivit dragen i armen. Hårt, lågt och vid ena stolpen utan chans för målvakten. Det sista målet gör sedan av Simon Danielsson som kan nicka in ett inlägg från Sebastian Ternevid. Inlägget hade väl inte så värst mycket fart men Simon kunde göra det bästa av situationen och snärta in bollen med hjälp av en studs på plasten.

Inte så mycket mer att tycka om matchen. Inget av lagen hade egentligen något att spela för så när ÖSK väl började göra mål rann det iväg. Harald Detlofsson insatser i inledningen av andra halvlek höll ÖSK kvar i matchen tills dess att målfabrikationen började. Arvid Brorsson dominant som mittback, Oliver Kåhed slet som vanligt förtjänstfullt på mittfältet och målskyttarna Danielsson och Jaiteh hade i alla fall en trevlig sista halvtimme. ÖSK började matchen med fyra spelare från 99:or på planen och avslutade den med åtta stycken.

ÖSK: Otroligt stark säsongsavslutning av U17

Matchfakta:
30. 0-1 Filip Olsson
31. 1-1 Simon Danielsson (Ebrima Jaithe)
60. 2-1 Ebrima Jaiteh
63. 3-1 Simon Danielsson (Ebrima Jaiteh)
70. 4-1 Ebrima Jaiteh (Hampus Lundgren)
75. 5-1 Isac Eklöf (straff)
78. 6-1 Simon Danielsson (Sebastian Ternevid)

Laguppställning: Harald Detlofsson – Gustav Pauly, Arvid Brorsson, Gabriel Fernsten, Samuel Brunnberg – Adem Greku (70), Marcus Karlsson (58, k), Oliver Kåhed (75), Hampus Lundgren (71) – Simon Danielsson, Ebrima Jaiteh
Ersättare: Simon Bladh (mv), Almin Masic (58), Isac Eklöf (70), Sebastian Ternevid (71) och Jonathan Aronsson (75)

Kl. 13:30 börjar matchen och det är Christer Lundsten som skall hålla ordning och reda på planen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.