Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U-matcher lördag

Idag spelas den sista omgången i pojk- resp. juniorallsvenskan. För ÖSK-lagens del väntar spel både mot en jumbo och ett lag i den absoluta toppstriden.

U19.
De är juniorlaget som har fått den svåra matchen på sin lott. Kalmar FF behöver nog en vinst för att säkra sin andraplats i tabellen och därmed en plats i slutspelet där bara de två bästa lagen får vara med. För ÖSK gäller det att avsluta serien på ett bra sätt. Kan laget matcha AIKs resultat med ett plusmål så är man förbi och lägger beslag på femteplatsen. Jag har inte sett någon laguppställning, men skulle kunna tänka mig att det blir en del spelare från U17 som reser med till Kalmar.


U17.
ÖSKs pojkallsvenska lag möter i eftermiddag Landskrona BoIS på Behrn Arena. Landskronas förhoppningar om en fortsättning i den högsta serien är redan grusade. Laget ligger sist och har inga möjligheter att förbättra sin placering – för det behövs det seger, förlust för BK Häcken och att de hämtar in 15 målskillnadsmål.

Det är väl nästan så att man kan tycka lite synd om Landskrona som måste göra den långa resan till Örebro utan att ha något att spela för. Klubben, som numera halkat ner i div 1, är i ekonomisk kris och har under de senaste veckorna varit tvungna att avskeda både sin sportchef och sin A-lagstränare.

Vid vinst och samtidig förlust för Malmö FF klättrar ÖSK en placering och slutar på en rätt hyfsad fjärdeplats.

Det här är en match som ÖSK bara skall vinna även om man har släppt en del av sina spelare till U19.

Matchtrupp: Harald Detlofson (mv, U16), Simon Bladh (mv, U16), Gustav Pauly (U16), Arvid Brorsson (U16), Almin Masic (U16), Gabriel Fernsten, Sebastian Ternevid (U16), Samuel Brunnberg (U16), Adem Greku, Oliver Kåhed, Jonathan Aronsson (U16), Marcus Karlsson, Isac Eklöf (U16), Hampus Lundgren, Ebrima Jaiteh och Simon Danielsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.