Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Programenligt mot Åtvidaberg

Michel Yanez Hernandez drömmål knäckte Åtvidaberg.

Michel Yanez Hernandez drömmål knäckte Åtvidaberg.


Det märktes att det var en viktig match för lördagens Behrn-gäster. De kom med ett starkt lag toppat av de två A-truppspelarna David Lundgren (mittfält) och Kenny Hildeby (anfall). På Norra Läktaren var det fler hitresta med ÅFF-sympatier än vad det var supportrar för hemmalaget.

Gästerna började också klart bäst. Redan i den tredje minut har de en frispark som slås i stolpen med returen i mål. Målglädjen blev dock kortvarig eftersom målet underkändes för offside. Åtvidaberg kopplar dock ett bra grepp om matchinledningen mot ett hemmalag som inte riktigt verkar ha varit förberedda på anstormningen. Det är första efter en kvart som ÖSK börjar hota på allvar och då främst genom David Holm, som gjorde den första matchen från start efter sin långa skadeperiod. ”Idag kommer han att göra mål” anförtror mig Rickard Pauly, som dykt upp på läktaren.

Mål var dock en bristvara under den första halvleken. Med fem minuter kvar skulle nog ÖSK ha tilldömts en straff efter det att William Gunnarsson blivit fälld i straffområdet. Men det enda den fällningen resulterade i var att Wille fick underkasta sig medicinsk behandling och sedan bli utbytt. Av bandageringens placering att döma kan det ha handlat om en ordentlig vadkaka. Halvleken avslutas med två kritiska ÅFF-nickar. Den första nickas över ÖSK-målet i ett bra läge efter ett inlägg från kanten. Den andra hamnar i det egna målet efter ett missförstånd mellan en alltför tystlåten målvakt och en försvarare. Då var det bara en halv minut kvar av halvleken.

ÖSK börjar andra halvlek betydligt bättre än den första. I den 49:e minuten utökar Michel Yanez Hernandez ledningen till 2-0 med ett sådant där mål som egentligen ”inte finns”. 25-30 meter från mål och långt ute till vänster får han en fantastisk träff som skruvar sig in via den bortre stolpen. Efter det verkar det som om gästerna tappade tron på på sin egen förmåga. De behövde mål och gick högt med sin backlinjen, vilket öppnade för ÖSKs anfallare. Efter 55 minuter fick Rickard Pauly också rätt. David Holm, som förlängt sin speltid en bit in i andra halvlek, fick en boll i djupet från Michel och ensam med målvakten skottlobbar han över denne till 3-0.

Efter David Holms mål byter ÖSK in Ebrima Jaithe medan Edwin Ahlnäs går av efter att ha fått en smäll av något slag. Åtvidaberg, som tydligen inte vet vad som väntar dem, fortsätter att stå högt med sin backlinje. Något som passade ”Ibo” utmärkt. Efter sommarens formsvacka har han återfunnit målformen och på kort tid bombade han in ytterligare två ÖSK-mål. Det första ur rätt snäv vinkel till höger och det andra rakt framifrån. Mellan ”Ibos” första och andra mål har ÅFF hunnit med att ”få ett tröstmål. Efter en misslyckad hörnvariant från ÖSKs sida kommer de två mot en och kan reducera.

Innan matchen är slut har sedan Michel Yanez Hernandez hunnit med att bli varnad (upprepade smärre förseelser skulle jag gissa), Åtvidaberg träffat ribban med ett hårt skott och Mirza Turan fastställt tennissiffrorna på en genomlöpning snyggt framspelad av Felix Möller.

Efter en tveksam inledning och en målchansfattig första halvlek lossnade det ordentligt för ÖSK i den andra. ÅFF tappade geist och energi efter det snöpliga självmålet i slutet av första och Michas drömmål i inledningen av den andra. Deras självmordstaktik med hög backlinje bjöd in ÖSKs anfallare som ju också fick bra utdelning i andra halvlek. Bra i ÖSK var mittbacken Alex Hahne, som verkar ha blivit snabbinkallad eftersom han inte var med i den preliminära laguppställningen. Ett utmärkt komplement till Carl Ekstrand Hamrén under den första halvleken, då ÅFF var som farligast och bra som backlinjeschef i den andra, då Carl (på A-lagsledningens order, antar jag) byttes ut mot Gabriel Fernsten. ”Gabbe” även han bra i den roll som väl numera inte är hans självklara. Bra på mittfältet med var poängmakaren ”Micha” samt evighetsmaskinerna Loön och Turan. Anfallarna gjorde vad de skulle – både David Holm och ”Ibo” Jaithe gör för tillfället mål i princip i varje match de spelar och då kan man inte vara annat än nöjd.

Matchfakta:
45.1-0 Självmål
49. 2-0 Michel Yanez Hernandez
55. 3-0 David Holm (Michel Yanez Hernandez)
69. 4-0 Ebrima Jaiteh (Michel Yanez Hernandez)
75. 4-1
77. 5-1 Ebrima Jaithe (Felix Möller)
88. 6-1 Mirza Turan (Felix Möller)

Laguppställning: Karl Westdahl – Edwin Ahlnäs (55), Alex Hahne, Carl Ekstrand Hamrén (ht), Andreas Klingström (k) – William Gunnarsson (41), Mikael Loön, Mirza Turan, Michel Yanez Hernandez – Fayia Kobba Jr (78), David Holm (62)
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Felix Möller (44), Gabriel Fernsten (ht), Ebrima Jaiteh (55), Albin Ödberg (62) och Joseph Spångberg (78)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.