Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Junior-DM: Finalseger mot Rynninge

ÖSKs JDM-segrare 2015 (Foto: Jarmo Franssila)

ÖSKs JDM-segrare 2015 (Foto: Jarmo Franssila)


ÖSKs juniorer fick jobba hårt innan årets DM-medaljer säkrats. Efter en mållös och händelsefattig första halvlek där Rynninge var minst lika bra som sina motståndare tog dessa dessutom ledningen i inledningen av den andra efter vad som såg ut som ett missförstånd i ÖSK-försvaret.

Efter ledningsmålet såg det till att börja med ut som om Rynninge skulle kunna försvara sin ledning. Det var först då ÖSK bytt in David Holm som det började hända saker i den offensiva avdelningen. David har en bra bit kvar till sin maximala matchform, men han vet definitivt var målet är beläget. Inte alls överraskande att det var han som på en konstspark med ryggen mot mål (hur det nu gick till) utjämnade efter att ha varit på plan i ca. 5 minuter.

I och med ÖSKs kvittering ändrades styrkeförhållandena på planen och ÖSK kunde ta ett fastare grepp om spelet. Mikael Loön var plötsligt helt fri i straffområdet och hade dessutom bollen framför fötterna. Ett hårt skott över Rynninges målvakt John Lennartsson gav ÖSK ledningen. Vid både det första och det andra målet var det Jonathan Lundberg som fick assistpoängen (om det nu funnits sådana). Några minuter senare får Mirza Turan foten på en boll i en rörig situation i Rynninges straffområde, vilket räckte till ÖSKs tredje mål. Framspelningen av David Holm efter en aktion ner mot kortlinjen.

En gedigen arbetsinsats från ÖSK som kombinerat med en viss portion tur gav ytterligare en uppsättning DM-medaljer. Bäst i ett rätt blekt ÖSK var Carl Ekstrand Hamrén. Dessutom kan givetvis även målgörare och passningsläggare gå till sängs med ”gott samvete”. Roligt även att se att David Holm verkar ha lyckats bevara sin målform trots hans långa rehabperioder på grund av upprepade knäskador. Rynninge överraskade (mig) genom att gott och väl kunna matcha ÖSK under de första 70 minuterna av finalen.

Rynninge IK: Juniorerna föll i DM final – men riktigt stark insats

Matchfakta:
49. 0-1 Oscar Lado
65. Varning Konrad Gustafsson
67. 1-1 David Holm (Jonathan Lundberg)
78. 2-1 Mikael Loön (Jonathan Lundberg)
82. 3-1 Mirza Turan (David Holm)
88. Varning William Gunnarsson

Laguppställning: Karl Westdahl – Michel Yanez Hernandez, Carl Ekstrand Hamrén, Viktor Franssila (31), Andreas Klingström (78) – Kevin Johansson (68), Mikael Loön, Mirza Turan (k), Lukman Murad (63) – Jonathan Lundberg, Simon Danielsson (62)
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Alex Hahne (31), David Holm (62), Edwin Ahlnäs (63), Viktor Walldén (68), William Gunnarsson (78), Felix Möller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.