Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Helsingborg chanslösa på Behrn Arena

ÖSK U17 stod för en riktigt bra insats då gästande Helsingborgs IF avfärdades med klara 5-0 efter en halvtidsledning med 3-0. Mot ÖSKs kraftfulle anfallare Ebrima Jaiteh hade Helsingborgsförsvaret inget effektivt motmedel. ”Ibo” gjorde det första och det tredje målet och var passningsleverantör till Oliver Kåhed som gjorde det andra. Båda hans mål kom för övrigt till med ÖSKs två mittbackar som passnngsleverantörer. Långa bollar mot ”Ibo” var ett recept som fungerade bra i den här matchen. Det syntes tydligt att det här var ett uppspel som man gärna sökte från ÖSKs håll. Inte alltid, men tillräcklig ofta för att göra motståndarförsvararna osäkra.

I andra halvlek gör Marcus Karlsson ÖSKs fjärde (snygg liten chip över målvakten) och Isac Eklöf knorrar in det femte målet efter en härlig rush av Viktor Walldén över halva planen. I den 65:e minuten får Helsingborg sin lagkapten utvisad efter att han kommit i ”gruff” med Marcus Karlsson. Henrik Bellman fick lämna planen efter att ha fått sitt andra gula kort. Rätt oturligt får man väl säga eftersom det första var en felbedömning från Jan Nielsens sida. Bellman varades för filmning när han nog snarast borde ha fått en straffspark med sig efter att ha blivit neddragen av en ÖSK-försvarare.

Efter utvisningen drog ÖSK påtagligt ned på tempot och Helsingborg hade faktiskt rent chansmässigt sin bästa period under matchen. Närmare än några halvchanser med skott utanför bortre kom de dock inte. Douglas Bjäresten i ÖSK-målet som vanligt närmast överkvalificerad för de här matcherna.

Rickard Torstensson, som brukar ha saker som han inte är nöjd med även när hans lag vinner, hade inte något att klaga på den här gången. ”Bra passningsspel och bra rörelse. Vi är utan tvekan seriens bästa kontringslag”, tyckte Rickard. ”När vi vinner boll går det otroligt snabbt. Dessutom börjar vi bli bättre i speluppbyggnaden, så nu har vi två anfallsvapen. Många av våra spelare har sin bästa form för året, ansåg en påtagligt nöjd tränare.

Matchfakta:
16. 1-0 Ebrima Jaiteh (Arvid Brorsson)
38. 2-0 Oliver Kåhed (Ebrima Jaithe)
39. 3-0 Ebrima Jaiteh (Alex Hahne)
56. 4-0 Marcus Karlsson (Lucas Hjort)
61. 5-0 Isac Eklöf (Viktor Walldén)
65. Varning Marcus Karlsson
65. Utvisning Henrik Bellman (HIF)

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Lukas Hjort, Alex Hahne (k, ht), Arvid Brorsson, Martin Trinh – Viktor Walldén, Kevin Johansson, Oliver Kåhed (65), Adem Greku (58) – Marcus Karlsson (70), Ebrima Jaiteh
Ersättare: Simon Bladh (mv), Joseph Spångberg (ht), Isac Eklöf (58), Jonathan Aronsson (65), och Gabriel Fernsten (70)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.