Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Uppfylld målsättning

Någonstans mitt under säsongen, då det stod klart att ÖSK Söders damer nog inte skulle vinna serien, blev årets målsättning i stället att ta minst en femteplats. Det gjorde man idag och dessutom med en viss råge. Redan när jag något försenad anlände till GPP IP ledde hemmalaget med 1-0. Sara Sandberg hade med viss hjälp av Sätras målvakt slagit en frispark i mål. Några minuter senare träffade Silvia Erkisi ribban med ett långskott. Det var väl i princip nästan allt som hände under första halvlek. Söder kontrollerade skeendet på planen rätt bra och det gjorde Sätra också. Så blir det chansfattigt.

I andra halvlek tar Sätra över mer av spelet och pressar mot slutet av matchen på rätt bra mot ÖSKs försvarslinjer. De ville verkligen behålla den fjärdeplats som Söder var på väg att ta ifrån dem. Frånsett ett olyckstillbud efter en frispark mot slutet av matchen skapade de inte tillräckligt vassa chanser för att oroa Söders försvar på allvar. Matchen och säsongen avslutas alltså med en arbetsseger för hemmalaget som är fortsatt svårslagna på Grönpepparparkens IP.

Niclas Collgård som för ovanlighetens skull var tvungen att se den här matchen från åskådarplats, sade till lokaltidningen att backlinjen var bra. Och det var den som vanligt med de säkra mittbackarna Emelie Lundqvist och Lisa Lindahl som försvarsankare och Marie Ståhlberg och Olivia Puhls/Elin Börjesson som städade upp längs kanterna.

Sätra SK var en positiv överraskning – man kan ju kosta på sig att tycka så när favoritlaget vinner. De halkade in i div 1 på på ett bananskal i form av en tredjeplats i sin div två-serie inför den här säsongen, men har visat sig väl vuxna uppgiften.

Bra jobbat av Söder Dam – nu återstår av utomhussäsongen endast en U-match mot Västerås BK 30, sedan lite nerträning och en viloperiod innan det blir dags för futsal igen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

NA: ÖSK Söder avslutade med stil
ÖSK Söder Dam: Vinst i epilogen mot Sätra SK

Matchfakta:
07. 1-0 Sara Sandberg
56. Byte Olivia Puhls (ut) Sabina Håkansson (in)
73. Byte Joline Jakobsson (ut) Bianca Sjöberg (in)
83. Byte Anna Meijer (ut) Emma Östlund (in)

Laguppställning (4-2-3-1): Ida Lindell – Marie Ståhlberg, Lisa Lindahl, Emelie Lundqvist, Olivia Puhls (56) – Klara Thorsén, Silvia Erkisi (k) – Anna Meijer (83), Joline Jakobsson (73), Elin Börjesson – Sara Sandberg
Ersättare: Stina Koskilampi (mv), Sabina Håkansson (56), Bianca Sjöberg (73), Emma Östlund (83), Agnes Andersson, Lova Händel och Maya Pettersson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.